ALINA GORGHIU: "Împrumuturile financiare efectuate de stat nu pun în pericol ţara"

D.T.
Miscellanea / 3 martie 2023

"Împrumuturile financiare efectuate de stat nu pun în pericol ţara"

România este pe creştere economică, iar împrumuturile financiare efectuate nu pun în pericol ţara, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă care a avut loc în municipiul Baia Mare, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, conform Agerpres.

"România este la creştere economică, primul stat din Europa. Să nu vă faceţi griji că nu sunt resurse. Sunt resurse! Avem cele mai mari investiţii în economia românească şi peste 70- 76%, fonduri europene absorbite din exerciţiu financiar anterior", a declarat preşedintele interimar.

"N-avem o problemă cu absorbţia de fonduri, cu banii în economie, important este să ne concentrăm astfel încât banii din PNRR să vină. Vă spun că avem din cererea pe tranşa 2 de plată câteva jaloane de rezolvat. Spuneam săptămâna trecută că avertizorii de integritate, legea avertizorului de integritate va fi rezolvată într-un interval scurt de timp. Avem discuţii în Coaliţie şi vom modifica acel articol, astfel încât jalonul 430, unul dintre ultimele restanţe pe care le avem să fie adoptat aşa cum trebuie. Bugetul pe 2023 are cel mai mare procent alocat investiţiilor în economie, investiţiilor publice în economie. Premizele de creştere economică, conform instituţiilor internaţionale sunt bune. Nu mi-aş face din această perspectivă nici un fel de grijă", a adăugat Alina Gorghiu.

În opinia acesteia, singurul lucru importat pentru economie şi cetăţeni e menţinerea stabilităţii.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Doar o baga in colaps . Pana atunci SPOR LA FURAT . E FIRESC , DOAR E POLITICIAN PERVERS DE ROMANIA.

    Nu stiu cum prezinta astia o realizare absorbtia de 70% a fondurilor europene. In sectorul privat absorbtia e mereu 100%, se pune problema sa te incadrezi, sa prinzi finatarea, nu se pune deloc problema sa ramana banii si sa nu-i vrea nimeni.

    Asta se intampla numai la dragii de bugetari, sa nu se poata absorbi fondurile. De parca am avea apa, canalizare, asfalt, trotuare, iluminat staradal, gaz, poduri, etc in fiecare comuna si sat din tara.(PUTORILE platite dublu nu pot absorbi) 

    de fapt tara e n colaps, investitorii au lichidat si pleaca, bancile si au retras capitalurile de ani de zile, tara traieste doar din imprumuturi, tara este un mare azil de pensionari, bugetari si asistati social.

    e limpede !

    Esti pregatita ca Elena ... 

    Nu știu cum oameni ca asta pot ajunge in astfel de funcții. Toți care sunt in politica sunt din anii ‘90. Atunci cum au ajuns cei mai bogați oameni din România?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb