Alina Gorghiu: "PNL este partidul care dă familiilor din România sentimentul de protecţie"

S.B.
Politică / 15 septembrie

Alina Gorghiu: "PNL este partidul care dă familiilor din România sentimentul de protecţie"

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a repzentat duminică, la Consiliul Naţional al PNL măsuri liberale în domeniul justiţie, precizând că toate acestea vor continua cu Nicolae Ciucă preşedinte, "pentru că el înţelege că ideea de "siguranţă" nu este doar o vorbă, trebuie să fie o certitudine pentru România următorilor 10 ani", informează news.ro.

"PNL nu validează astăzi o vedetă de carton, nici nu promite apartamente la preţuri iluzorii, nici nu ne dorim puterea absolută în ţară. PNL propune un preşedinte în slujba ţării!", a afirmat Alina Gorghiu, consiliul urmând să valideze candidatura lui Nicolae Ciucă la Preşedinţie.

Gorghiu a propus consiliului rezoluţia "Siguranţa cetăţeanului, a familiilor şi a comunităţilor locale, prioritate liberală fundamentală pentru mandatul prezidenţial 2024 - 2029 şi pentru programul de guvernare al PNL 2024 - 2028", votată în unanimitate.

"Acum 10 ani eram în echipa de campanie prezidenţială a PNL, Dan Motreanu tot acolo, şi alţii ... Ştiţi ce auzeam în fiecare zi? Auzeam în fiecare zi că PNL nu are nicio şansă să câştige preşedinţia României, că o să ne bată PSD cu candidatul lor care era şi prim-mnistru, auzeam că stăm prost în sondaje, că nu intrăm în turul 2. Vă sună cunoscut?! Acum auzim aceeaşi poezie de astăzi! Deşi în primul tur Premierul candidat al PSD a avut 40 de procente şi un milion de voturi avans, am bătut PSD măr în 2014! Şi vă asigur dragii mei liberali, că se va întâmpla acelaşi lucru, pentru că România nu are nevoie de populism, nu are nevoie de poleială, de zâmbete largi prezentate în fiecare zi, dar fără proiect. Are nevoie de certitudine, de sinceritate şi da, de siguranţă! Aşadar, nu există niciun motiv să nu câştigăm şi anul acesta alegerile prezidenţiale pentru că avem candidatul potrivit!", a afirmat Gorghiu la începutuol discursului.

Ea a subliniat că şedinţa de duminică a Coniliului Naţional nu este doar despre finalizarea procedurii de desemnare a candidatului PNL la alegerile prezidenţiale, ci "este şi despre partidul care dă familiilor din România sentimentul de protecţie, de siguranţă, garanţia că familiile sunt apărate".

Gorghiu a ţinut să precizeze că Nicolae Ciucă va asuma ca prioritate a mandatului său prezidenţial tema siguranţei familiilor, a tinerilor şi a femeilor.

"PNL este singurul! ... subliniez, singurul partid din România care a făcut lucruri concrete în acest sens! Am luat măsuri cum nu am mai avut în ultimii 35 de ani pentru combaterea traficului de droguri, ajutarea consumatorilor dependenţi, eliminarea formelor de violenţă, sprijinirea victimelor infracţiunilor, siguranţă în mediul şcolar, educaţia juridică a tinerilor, combaterea agresiunilor şi a hărţuirii sexuale, siguranţa pe drumurile publice!", a menţionat ministrul Justiţiei.

Ea s-a referit la treei legi anti-drog iniţiate de PNL şi votate anul acesta: înfiinţarea Registrului naţional al traficanţilor de droguri, Legea "2 Mai" - traficanţii de droguri de mare risc execută pedeapsa doar în puşcărie, înfiinţarea a 8 centre regionale pentru tratarea dependenţei de droguri, jocuri de noroc şi alte dependenţe.

"O altă prioritate a liberalilor este justiţie până la capăt!", a mai spus Gorghiu, invocând aducerea fugarilor în ţară, "o linie roşie" a programului liberal de guvernare.

"Peste 800 anul trecut, în 2024 am ajuns la aproape 600! Cine este condamnat de justiţia din România, va executa pedeapsa în România! Însă tot justiţie până la capăt înseamnă să luăm banii de la infractori şi să-i dăm victimelor. Bunurile le reutilizăm cu scop social, iar cu banii ajutăm noi aceste victime ale infracţiunilor. Şi vă spun că am reuşit noi, Partidul Naţional Liberal să facem cel mai modern sistem de acordare a unor vouchere de până la 18.500 lei pentru victimele infracţiunilor grave pentru acoperirea unor nevoi urgente de hrană, cazare, transport sau medicamente", a argumentat ministrul Justiţiei.

Ea a susţinut că Partidul Naţional Liberal ştie ce măsuri să ia pentru ca românii să se simtă siguri pe viitorul lor, pe ţara lor şi pe şansa lor, declarând şi că PNL a dat în această perioadă voce femeilor care au nevoie de ajutor!

"Gândiţi-vă că trei sferturi dintre români spun că violenţa şi hărţuirea sexuală sunt probleme grave în societatea românească. În 2023 au fost peste 100.000 de cazuri de violenţă domestică, cele mai multe victime fiind femei şi copii. Însă violenţa nu e doar în familie! E peste tot şi în multe forme! Iar pentru a apăra victimele, PNL a extins ordinul de protecţie pentru orice tip de violenţă şi orice tip de agresor! Măsură aprobată de 95% dintre români! Din octombrie va exista monitorizarea agresorilor cu brăţară electronică la nivel naţional!", a indicat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că în sală se află trei miniştri liberali - Educaţie, Afaceri Interne, Justiţie - hotărâţi să ia măsuri pentru a se asigura: că reacţia statului faţă de orice sesizare venită de la cetăţenii români va fi una imediată, că poliţia îşi dezvoltă capacitatea de a interveni pentru a creşte siguranţa copiilor în mediul online, că drumul public va fi mai sigur, pentru că încă se petrec prea multe tragedii, că mecanismele de colaborare dintre profesori, elevi, părinţi, structurile de siguranţă şcolară şi centrele anti-drog sunt puse la punct pentru a asigura un mediu sigur în şcoală.

"Vom continua toate acestea cu Nicolae Ciucă preşedinte pentru că el înţelege că ideea de "siguranţă" nu este doar o vorbă, trebuie să fie o certitudine pentru România următorilor 10 ani! PNL nu validează astăzi o vedetă de carton, nici nu promite apartamente la preţuri iluzorii, nici nu ne dorim puterea absolută în ţară. PNL propune un preşedinte în slujba ţării! nainte de a vă ura succes, după 25 de politică liberală, sunt sigură că împreună putem să continuăm tradiţia preşedinţilor liberali ai României", a conchis Alina Gorghiu.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nicusor Dan lauda si numeste primarii PNL ca si sursa proprie de inspiratie ceea ce il face practic membru al PNL. Dealtfel cetatenii patriei sunt obligati sa discearna .Alegerea este simpla .Generalul Ciuca „ romanul absolut ” este alegerea .Nicusor Dan a inteles si el ce trebuie sa faca .PNL trebuie sa ceara tuturor partidelor acceptul de oprire a campaniei electorale acum cind apele si inundatiile vin peste tara .Banii de campanie pot fi folositi cu chibzuiala la inundatii .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Tu esti, Alinuta? Vezi ca in Ilfovul liberal ard ilegal deseuri iar fumul toxic nu ne protejeaza deloc! Ai fost vreodata la Sintesti? Ce face Garda de Mediu liberala si Consiliul liberal, doar privesc?

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb