ALINA GORGHIU: ''PNL nu va gira plenul Senatului convocat de PSD''

G.U.
Politică / 11 noiembrie 2020

''PNL nu va gira plenul Senatului convocat de PSD''

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunţat astăzi că liberalii nu vor participa la plenul Senatului pentru a nu gira intenţia PSD a amânare a alegerilor parlamentare, subliniind însă că PNL va intra în sală dacă celelalte partide vor asigura cvorumul de şedinţă şi va vota în favoarea iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei "Fără penali în funcţii publice", conform G4Media.ro.

"Senatorii PNL au refuzat să gireze prin prezenţa la plenul Senatului această majoritate toxică a PSD. Motiv pentru care astăzi am decis să nu participăm, să nu girăm acest plen fizic pe care PSD l-a convocat, având doar două motive de desfăşurare a acestei şedinţe. Unu: PSD doreşte să-şi schimbe componenţa Birului Permanent al Senatului, astfel încât să aibă din nou majoritatea singuri în acest Birou Permanent, să poată pune pe ordinea de zi toate atrocităţile pe care domniile lor le visează noaptea. Şi doi: doresc acest plen pentru a putea respinge cererea de reexaminare formulată de preşedintele României pe proiectul care prevede amânarea alegerilor la o dată ulterioară", a declarat Alina Gorghiu.

Senatoarea PNL a subliniat că liberalii nu agreează amânarea alegerilor parlamentare "pentru că votul românilor înseamnă un act de democraţie, înseamnă un nou Parlament legitimat de votul electoratului din România", informează sursa citată.

Gorghiu a făcut apel la toate celelalte grupuri parlamentare "să nu cadă în capcana PSD" şi i-a rugat să nu participe la acest plen fizic, "pentru că PSD nu are altceva în cap decât conservarea unor privilegii pentru parlamentarii lor încă trei luni de zile".

"Sunt două situaţi care pot interveni şi care ne pot face pe noi, cei de la PNL, să intrăm astăzi în plen. Dacă la ora 14:00 vom constata că numărul de senatori este necesar pentru a se derula şedinţa fizic, iar proiectul "Fără penali", care deşi nu are raport, va fi solicitat să se dezbată în plen, PNL va intra la acest vot pentru a nu compromite şansele acestei iniţiative. Vom vota categoric, ferm, pentru iniţiativa "Fără penali", pe care de altfel am susţinut-o. Al doilea vot pentru care PNL va intra în plen va fi cel legat de amânarea alegerilor parlamentare, iar grupul senatorilor PNL va vota împotriva raportului de respingere. Deci, vom susţine, practic, cererea de reexaminare a preşedintelui", a subliniat Alina Girghiu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Alinutza draga, nu crezi ca, decat sa ramai blocata pe Centura politicii dambovitene unde te aflai acum, mai bine incerci sa avansezi pe Centura Capitalei, unde ai avea mult mai multe sanse datorita calitatilor si competivitatii tale?

    1. fiind doctor in drept prestatia ei cu siguranta este una sofisticata asa ca ar trbui sa tina cont de recomandare

      Si datorita CV-ului ei galonat, va cere tarife pe masura!

      depinde de pozitia solicitata de consumator

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb