"Allianz-Ţiriac Asigurări" se aşteaptă să încheie anul pe plus

Gabriela Căpăţînă
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 august 2010

"Allianz-Ţiriac Asigurări" a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit operaţional de circa 14,8 milioane de lei, în scădere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, când acesta se situa la 18,3 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă. Pentru finele anului, reprezentanţii asigurătorului român îşi păstrează optimis­mul, estimând că societatea va înregis­tra un proft la finele anului.

Având în vedere creşterea TVA din luna iulie şi dezastrele provocate de inundaţii, reprezentanţii companiei consideră că profitul operaţional a fost menţinut la un nivel rezonabil în primele şase luni, mai arată comunicatul.

"În ciuda unor efecte negative consemnate în trimestrul al doilea (n.r. inundaţiile şi majorarea TVA) al căror impact direct asupra rezultatelor noastre a depăşit opt milioane de lei, am reuşit să obţinem performanţe financiare stabile", a declarat directorul general al Allianz-Ţiriac, Rangam Bir.

În primele şase luni ale acestui an, "Allianz-Ţiriac" a realizat subscrieri totale în valoare de 538 milioane de lei, cu 19,7% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut.

Veniturile din asigurările generale aferente perioadei ianuarie-iunie 2010 s-au situat la 496 milioane de lei, în scădere cu 21% faţă de subscrierile de 628 milioane lei înregistrate în acelaşi interval din anul anterior.

"Suferim la capitolul venituri alături de partenerii noştri din industria leasingului, acolo unde efectele crizei se resimt extrem de puternic. Contracţia portofoliului nostru auto vine atât pe fondul lipsei clienţilor noi dispuşi să achiziţioneze autovehicule în sistem leasing, cât şi ca urmare a denunţării sau finalizării contractelor încheiate în anii anteriori", a mai spus Rangam Bir.

Pe de altă parte, primele subscrise pe clasele de asigurări auto, Casco şi RCA, au înregistrat o scădere în primul semestru de peste 100 milioane de lei, ajungând la o valoare de 382 milioane de lei.

"Allianz-Ţiriac Asigurări" a înregistrat, în primele şase luni ale anului, un profit operaţional de 9,8 milioane de lei, pe segmentul asigurărilor generale, cu 3,6 milioane de lei sub valoarea înregistrată în perioada similară a anului trecut, chiar dacă rata daunalităţii a fost ridicată pe clasa RCA şi cheltuielile cu daunele au crescut pe fondul majorării TVA, de la 19%, la 24%.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, vânzările "Allianz-Ţiriac" în primul semestru al acestui an au fost de 42,3 milioane de lei, cu cinci milioane lei mai mici decât în perioada similară a anului trecut. În acelaşi timp, rezultatul operaţional a crescut uşor, cu circa 3%, la cinci milioane de lei.

Rangam Bir a mai precizat: "Până la sfărşitul anului ne propunem să ne apropiem mai mult de realizările din 2009 la capitolul venituri, chiar dacă este clar că, cel puţin pe segmentul asigurărilor generale, va fi foarte dificil. Pentru a susţine acest obiectiv, vom căuta să evităm pe cât posibil o majorare a tarifelor de prime care să compenseze efectele creşterii cotei TVA, chiar dacă ne aşteptăm ca această abordare să determine o reducere a nivelului profitabilităţii. Aşadar, vom face profit şi în 2010, dar probabil că nu la acelaşi nivel ca în anii trecuţi".

"Allianz Ţiriac Asigurări" are un capital social de 66,64 milioane de lei, fiind controlat de grupul german Allianz (52,16%) şi Vesanio Trading Limited (44,48%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb