ZIARUL BURSA

11 august 2010
Ediţia din 18.09.2024

FĂRĂ VÂNZĂRILE DIN PORTOFOLIU Câştig mai mic pentru SIF "Transilvania"

IZABELA SÎRBUPiaţa de Capital / 11 august 2010

Societatea de investiţii financiare "Transilvania" (simbol SIF3) a obţinut, în primul semestru din acest an, un profit net de numai 22,3 milioane lei, de cinci ori mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut, care s-a cifrat la 109,8 milioane lei, potrivit informaţiilor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti de către SIF3.

Leul, la braţ cu monedele din regiune

Leul, la braţ cu monedele din regiune

IZABELA SÎRBUBănci-Asigurări / 11 august 2010

Ultima vizită de evaluare a reprezentanţilor Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunii Europene (UE) în ţara noastră nu a avut vreo influenţă asupra cursului valutar, acesta menţinându-se în jurul pragului de 4,23 lei/euro, volatilitatea fiind redusă, în ton cu monedele din regiune.

Popoviciu îşi vede afacerea contestată

A.T.Companii / 11 august 2010

"Euromall Real Estate Developer" a contestat licitaţia prin care "Shopping Center Holding" SRL, firmă controlată de Puiu Popoviciu, a preluat mall falimentar din ţară, construit la Oradea de "MLS Proiect Oradea".

Din Oceanul Pacific, a ieşit un peşte mic

LUCIA DUMITRESCUCompanii / 11 august 2010

La dreapta de Australia, sub Insulele Solomon, deasupra Noii Caledonii şi la stânga de insulele Fiji, adică, pe Cercul de Foc al Pacificului - aţi ghicit!, în largul Arhipelagului Vanuatu!, parte a ecozonei Australasiene - ieri dimineaţă, pe la orele zece ale Bucureştiului, a avut loc un cutremur puternic care a format un tsunami înalt de 23 de centimetri în porţiunile sale înalte şi 22 de centimetri în zonele mai joase, îndreptându-se ameninţător către Port Vila, capitala Republicii Vanuatu (situată în insula Efate), stat care numără 243.304 de cetăţeni care cumpără şi vând pe bază de Vanuatu vatu (moneda naţională), dar, în ocazie, şi-au lăsat afacerile baltă şi s-au refugiat pe înălţimi, la indicaţiile poliţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Poşta Română a lansat serviciul "PostScan"

Poşta Română a lansat serviciul "PostScan"

EMILIA OLESCUCompanii / 11 august 2010 /

Poşta Română a lansat, ieri, "PostScan", care permite preluarea imaginilor de pe documentele originale sau copiile acestora, prezentate de către client la oficiul poştal, trecerea lor în format electronic şi trans­miterea la adresa de...

MDRT susţine proiectul "Let"s Do It, România!"

F.A.Companii / 11 august 2010

Cel mai mare proiect de implicare socială din România, "Let"s Do It, România!", va fi susţinut şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), au anunţat, ieri, organizatorii campaniei, citaţi de Agerpres.

Restanţele la credite se adună

Restanţele la credite se adună

Gabriela CăpăţînăBănci-Asigurări / 11 august 2010 /

Restanţele la credite ale populaţiei, de peste 30 de zile, au depăşit un miliard euro (4,45 miliarde de lei), în luna iunie, potrivit datelor Băncii Naţionale a României, înregistrând o creştere, în luna iunie, cu 6,6% comparativ cu luna precedentă.

O nouă staţiunepe litoral

O nouă staţiunepe litoral

F.A.Companii / 11 august 2010

Litoralul românesc va avea o nouă staţiune, în maximum patru ani, proiectul fiind o premieră pentru turistul autohton, datorită faptului că presupune realizarea unei staţiuni de tip all-inclusive. Acest program este mai vechi, după cum a declarat...

PIAŢA VALUTARĂ Moneda unică s-a apreciat uşor

G.C.Bănci-Asigurări / 11 august 2010

Leul s-a depreciat, ieri cu 0,10% faţă de moneda unică, iar Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,2340 lei pentru un euro, în creştere cu 0,43 bani comparativ cu nivelul înregistrat luni, când euro a fost cotat la...

Boc le cere parlamentarilorsă nu-şi ascundă averile

Boc le cere parlamentarilorsă nu-şi ascundă averile

A.G.Politică / 11 august 2010

Premierul Emil Boc a afirmat, ieri, că senatorii şi deputaţii care vor să-şi ascundă averile nu au ce căuta în Parlament şi a subliniat necesitatea unor reglementări transparente în materie de avere, astfel încât să nu mai existe suspiciuni de...

Aşchii de gînd la vremea crizei

Cornel CodiţăEditorial / 11 august 2010

Cornel Codiţă

1. "Este societatea românească pradă Crizei, ca preafrumoasa Cosînzeană prizonieră în ghearele Balaurului? Iar dacă este în pericol de moarte, unde se află neînfricatul Făt-Frumos, menit să o salveze?"

China şi-a majorat excedentul comercial

Alina VasiescuInternaţional / 11 august 2010

China a înregistrat o creştere a excedentului comercial în iulie, la 28,7 miliarde dolari, de la 20,02 miliarde în iunie, potrivit autorităţilor de la Beijing. Nivelul consemnat în iulie 2010 este cel mai ridicat din ultimele 18 luni.

"Tata Motors" a revenit la profit

"Tata Motors" a revenit la profit

Alina VasiescuInternaţional / 11 august 2010

"Tata Motors" Ltd., compania auto indiană care deţine fabrica "Jaguar Land Rover", a înregistrat profit în primul trimestru fiscal, datorită redresării de pe piaţa de profil.

"GDF Suez" cumpără "International Power"

"GDF Suez" cumpără "International Power"

Alina VasiescuInternaţional / 11 august 2010

"GDF Suez" SA, operatorul celei mai mari reţele de distribuţie a gazelor naturale din Europa, a decis să preia "International Power" Plc din Marea Britanie, tranzacţie în urma căreia va lua naştere un producător de electricitate...

Profitul CEZ a scăzut cu 29%

Alina VasiescuInternaţional / 11 august 2010

CEZ AS, cel mai mare producător de energie din Republica Cehă, şi-a redus cu 29% profitul în trimestrul al doilea din anul curent, în condiţiile în care preţurile electricităţii sunt sub nivelul de anul trecut, iar economia nu s-a redresat pe deplin.

Bursele europene au, din nou, motive de declin

Bursele europene au, din nou, motive de declin

Alina VasiescuInternaţional / 11 august 2010

Acţiunile tranzacţionate pe pieţele din Europa au scăzut ieri, din cauza semnalelor potrivit cărora economia Chinei încetineşte, dar şi în aşteptarea declaraţiilor oficialilor Federal Reserve cu privire la politica din perioada următoare.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 11.08.2010

Alina VasiescuRevista Presei / 11 august 2010

Financial Times

Fed şi-a modificat în sens negativ previziunile privind redresarea SUA

Federal Reserve (Fed, banca centrală a SUA), a făcut, ieri, un prim pas către extinderea politicii monetare din perioada crizei, modificând în sens...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo