CONSECINŢELE SECETEI SEVERE: Pagubele cresc spre 15 miliarde dolari în Rusia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 august 2010

Valul de căldură extrem de puternic care afectează Rusia ar putea costa economia ţării 15 miliarde de dolari, respectiv 1% din Produsul Intern Brut (PIB), în condiţiile în care seceta şi incendiile distrug culturile de cereale şi opresc activităţile în anumite sectoare industriale.

"Cel mai sever val de căldură care afectează Rusia ar putea reduce, în acest an, 1% din PIB-ul ţării, care se ridică la 1.500 miliarde dolari", spun analiştii "HSBC Holdings" Plc, subliniind că această situaţie este generată de distrugerea culturilor de cereale şi de activitatea redusă din unele sectoare industriale.

Recent, premierul Vladimir Putin a declarat că, anul acesta, Rusia ar putea avea o recoltă de cereale cu o treime mai mică decât cea de anul trecut, din cauza secetei. Pe de altă parte, companii majore, precum "AvtoVAZ" (cel mai mare producător auto din ţară), şi-au redus producţia. Totodată, restaurantele din Moscova îşi pierd clienţii, întrucât aceştia evită să iasă din casă din cauza fumului care învăluie oraşul.

Analiştii băncii elveţiene UBS AG spun că expansiunea economiei Rusiei ar putea încetini la 7% în 2010, de la 7,5% anul trecut, din cauza pierderilor din sectorul agricol şi a cererii interne reduse - ca urmare a sporirii inflaţiei. Sunt, însă, şi analiştii care estimează că economia Rusiei va înregistra o expansiune de numai 4% în 2010.

Declin pe pieţele obligaţiunilor, tranzacţii reduse cu acţiuni

Totodată, restaurantele din Moscova îşi pierd clienţii, întrucât aceştia evită să iasă din casă din cauza fumului care învăluie oraşul.

Analiştii băncii elveţiene UBS AG spun că expansiunea economiei Rusiei ar putea încetini la 7% în 2010, de la 7,5% anul trecut, din cauza pierderilor din sectorul agricol şi a cererii interne reduse - ca urmare a sporirii inflaţiei. Sunt, însă, şi analişti care estimează că economia Rusiei va înregistra o expansiune de numai 4% în 2010.

Declin pe pieţele obligaţiunilor, tranzacţii reduse cu acţiuni

Piaţa obligaţiunilor din Rusia a înregistrat un declin puternic în ultimele zile, din cauza caniculei şi incendiilor. Tranzacţiile cu instrumente cu venituri fixe au scăzut cu 25% în ultimele cinci zile, potrivit băncii de investiţii "IFC Metropol" din Moscova.

În plus, piaţa obligaţiunilor corporatiste (noi) ar putea consemna, în perioada iulie - septembrie, cel mai slab trimestru de după 2007, fiind deja în scădere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ce priveşte volumele tranzacţionate pe bursele Micex şi RTS, acestea se plasează la 60% faţă de nivelurile normale din luna august. Analiştii arată că nu se poate lucra în Moscova, în acest moment, astfel că mulţi brokeri şi traderi şi-au scurtat programul sau şi-au luat concediu mai devreme decât planificaseră.

Peste 104.400 de persoane au părăsit, luni, Moscova, pe calea aerului, depăşind recordul anterior din 2010, de 101.000 de persoane într-o singură zi, potrivit Agenţiei Federale a Transporturilor Aeriene

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb