Unicredit Ţiriac Bank propune implicarea băncilor în managementul fondurilor europene

(F.A.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 august 2010

Unicredit Ţiriac Bank propune implicarea băncilor în managementul fondurilor europene, prin preluarea parţială a atribuţiilor organis­melor intermediare, în concordanţă cu modelele aplicate în unele state membre, ca Italia, Grecia sau Portugalia.

"Principalul avantaj ar fi că proiectele care ar urma să fie aprobate vor fi bancabile. După eliminarea restricţiei de punere în garanţie a activelor finanţate, principala problemă de absorbţie a rămas bancabilitatea", a declarat ieri, Marius Radu, specialist Fonduri Europene la Unicredit Ţiriac Bank, citat de Mediafax. El propune autorităţilor chiar să ceară beneficiarilor care au proiecte aprobate, dar nu le-au demarat, scrisori de confort, într-un termen rezonabil, de până la 60 de zile, prin care să demonstreze capacitatea de co-finanţare.

"Un proiect aprobat, dar care nu a demarat blochează banii europeni până la 36 de luni", a adăugat Marius Radu.

Oficialul Unicredit crede că ar fi benefică introducerea obligativităţii/recomandării beneficiarului de a discuta cu banca, despre posibilităţile de finanţare înaintea aprobării proiectului şi introducerea scrisorii de confort în faza de evaluare şi selectare proiecte.

UniCredit Ţiriac Bank a lansat produse specializate abia în 2009 şi a finanţat până în prezent (în ultimul an) aproximativ 100 de proiecte europene, cu o valoare de peste 200 milioane de lei, având în analiză proiecte de peste 645 milioane de lei.

Cele mai multe solicitări au fost primite pentru finanţarea proiectelor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice şi Programului Operaţional Regional.

Potrivit lui Marius Radu, banca vrea să-şi dubleze finanţările până la sfârşitul lui 2010, ţinta pe termen mediu fiind o cotă de piaţă de cel puţin 10%.

Valoarea medie a unui proiect pe partea de retail (persoane fizice şi microîntreprinderi) este de 500.000 euro şi de două milioane pe corporate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb