Boc le cere parlamentarilorsă nu-şi ascundă averile

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2010

Boc le cere parlamentarilorsă nu-şi ascundă averile

Premierul Emil Boc către parlamentari: "Locul celor care au de ascuns în materie de avere nu este în Parlament, ci în altă parte"

Premierul Emil Boc a afirmat, ieri, că senatorii şi deputaţii care vor să-şi ascundă averile nu au ce căuta în Parlament şi a subliniat necesitatea unor reglementări transparente în materie de avere, astfel încât să nu mai existe suspiciuni de corupţie.

Potrivit Agerpres, Emil Boc a explicat: "Eu sper că fiecare politician din România a învăţat din ultima experienţă a raportului de ţară al Uniunii Europene. Aici nu e vorba de interesul personal al meu, al unora sau al altora, este vorba de interesul ţării, iar cei care nu vor înţelege acest lucru, practic nu mai au ce căuta în Parlamentul Româ-niei, pentru că în Parlamentul Româ-niei serveşti interesul naţional. Noi nu dorim altceva decât transparenţă. Cine are de ascuns în materie de avere, locul lui nu este în Parlamentul României, locul lui este în altă parte".

Premierul a fost prezent la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor. Emil Boc i-a îndemnat pe parlamentari să se gândească ce vor face atunci când - în situaţia în care averile lor nu vor fi transparente - vor merge în circumscripţiile electorale şi vor fi puşi în postura să explice de ce averile pe care le deţin nu sunt publice: "Puneţi-vă dumneavoastră în situaţia oricărui parlamentar care ar trebui să dea un asemenea răspuns. De asta subliniez că prima nevoie este ca în raport cu românii să avem o lege transparentă pentru că reglementările europene nu vin decât să răspundă unor nevoi ale ţării în momentul acesta. Principala armă, alături de cea legală, împotriva corupţiei este transparenţa. Când lucrurile se petrec la lumină, nu pot fi abuzuri. (...) Când lucrurile nu se petrec la lumină, generează corupţie".

În opinia primului ministru, demersurile cu "argumente procedurale" şi "chichiţele avocăţeşti" prin care s-ar putea bloca adoptarea proiectului de lege privind Agenţia Naţională de Integritate fac rău ţării.

Premierul a declarat: "Din per-s-pectiva Guvernului, noi ne-am pronunţat şi susţinem forma pe care noi am trimis-o de la Guvern amendată de Camera Deputaţilor. Aceea este forma care răspunde intereselor României în Uniunea Europeană şi nevoii de transparenţă a românilor pentru a şti cum au demnitarii procurată averea. Este forma care asigură, pe de altă parte, şi continuitatea func-ţionării Agenţiei Naţionale de Integritate. Deci procedural în acest moment, ca să nu se piardă timpul - cei de la liberali doresc să se amâne, să se tergiverseze, să se blocheze func-ţionarea ANI - pur şi simplu pe baza deciziei Curţii se reexaminează, se trimite la Senat şi se adoptă în formă finală".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb