Semnează ca primarii pe toate panourile

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul / 11 august 2010

Semnează ca primarii pe toate panourile

Primarii sunt într-o continuă campanie electorală, panourile cu numele lor invadând toate localităţile din ţară. Partea neplăcută a poveştii este că toată această campanie este făcută din bani publici, suma fiind una destul de consistentă, având în vedere că un astfel de panou costă între 60 şi 100 de euro.

Capitala deţine supremaţia în materie, cei şase primari de sector plus "generalul" Oprescu înscriindu-se într-o adevărată întrecere în ceea ce priveşte numărul de panouri şi mărimea acestora. Tare din urmă vine Constanţa, semnătura lui Radu Mazăre putând fi găsită chiar şi pe mijloacele de transport în comun. Fiecare bucată de trotuar reparată, orice părculeţ reamenajat sunt imediat însoţite de câte o bucată de tablă, unele chiar şi de 4-5 metri pătraţi, pe care scrie că respectivul obiectiv a fost realizat graţie unui anumit edil. Indiferent de mesajul care apare, cea mai importantă este semnătura edilului.

Moda a fost lansată de actualul preşedinte, Traian Băsescu, pe vremea când conducea Ministerul Transporturilor. "Aici sunt banii dumneavoastră", acesta era mesajul care putea fi întâlnit pe marginea drumurilor reparate. Practic, pe banii săi, contribuabilul este înştiinţat că un ministru sau un ales local şi-a făcut treaba pentru care este plătit. După ultimele alegeri aceste panouri au devenit extrem de dese, după principiul că pentru votant este mult mai uşor să pună ştampila pe un nume pe care l-a văzut zilnic în ultimii ani. Inclusiv în mediul rural au început să apară aceste panouri, unele extrem de inestetice. De altfel "panotajul de avertizare" a devenit sarcină de partid. Un ales local dintr-o comună aflată în apropierea Bucureştiului declarându-ne, sub anonimat, că i-a fost sugerat cu insis-tenţă să marcheze fiecare realizare a sa cu astfel din mesaje. Mai inventiv, chiar dacă aparent mai discret, primarul din Voluntari, Marian Pandele şi-a plasat numele pe clopotul care va fi instalat la viitoarea catedrală din localitate.

"Parc amenajat de Primăria Sectorului 6. Primar Cristian Poteraş", "Fiecare leu pe care îl încasăm la bugetul local trebuie cheltuit astfel încât să le arătăm tuturor că Sectorul 1 este Capitala Capitalei şi poarta de acces a Europei în România. Andrei Chiliman", "Proiect realizat de Primăria sectorului 5. Primar Marian Vanghelie" , "Primăria Municipiului Bucureşti - Reparaţii Strada ... - Primar General - Prof. Dr. Sorin Oprescu", "Spaţiu Verde - Primăria Sectorului 4 - Piedone", sunt câteva din mesajele afişate pe diverse panouri prin tot Bucureştiul. Un recensământ al acestora este foarte greu de realizat, situaţia devenind ridicolă în cazul unor părculeţe de aproximativ de 100 de metri pătraţi unde sunt întâlnite şi câte două astfel de panouri, format mare. Pe seama acestei situaţii au apărut şi bancuri, medicii fiind sfătuiţi să-şi tatueze numele pe fiecare pacient operat, ca toată lumea să ştie cine a făcut respectiva intervenţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb