Almunia: Cazurile de restructurare bancară nu vor scădea în 2012

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 decembrie 2011

Almunia: Cazurile de restructurare bancară nu vor scădea în 2012

Numărul cazurilor de restructurare bancară nu va scădea în 2012, întrucât multe instituţii financiare vor fi nevoite să apeleze la sprijinul statului, potrivit comisarului european pentru Concurenţă, Joaquin Almunia.

Oficialul de la Bruxelles a declarat, ieri: "Timp de patru ani, pe perioada crizei, numărul cazurilor care au implicat ajutoare de stat nu s-a diminuat. Să sperăm că în 2012 nevoia pentru utilizări viitoare ale resurselor publice din cauza crizei nu va creşte şi aş fi foarte bucuros dacă în 2012 s-ar diminua. Din păcate însă, nu mă aştept la o reducere rapidă a numărului de cazuri legate de criză, cel puţin nu în prima parte a lui 2012".

Din 2008 până în prezent, statele membre ale Uniunii Europene au injectat zeci de miliarde de euro în mai multe bănci, printre care "Commerz-bank", "Dexia", "ING Groep" şi "Royal Bank of Scotland", ajutându-le astfel să facă faţă crizei financiare. Ca să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare din Europa pentru aceste ajutoare, băncile au fost nevoite să-şi restructureze operaţiunile, să oprească plata dividendelor şi planurile de achiziţii.

La data de 19 decembrie, Banca Centrală Europeană (BCE) a avertizat că riscul ca două sau mai multe bănci din zona euro să intre simultan în incapacitate de plată a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani. Conform BCE, probabilitatea ca două sau mai multe bănci să intre simultan în default în următorii doi ani era aproape nulă la începutul lui 2007, a atins apoi un vârf de 15%, iar în prezent se află la un maxim de 25%.

"Creşterea din ultimele şase luni a probabilităţii ca una sau mai multe bănci mari din zona euro să intre în default a fost mai rapidă şi mai puternică decât în trecut, iar indicatorul privind riscul sistemic a atins maxime nemaiîntâlnite de la lansarea sa, în 2007", notează un raport al BCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb