Almunia, îngrijorat de situaţia băncilor din Est (inclusiv România)

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 februarie 2009

Comisarul pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, s-a declarat, ieri, îngrijorat de situaţia băncilor din Europa Centrală şi de Est, respectiv din Sud-Est, cu precădere în România, Ucraina, Croaţia şi Serbia.

De asemenea, comisarul european a cerut autorităţilor să se abţină de la declaraţii care pot afecta încrederea investitorilor sau pieţele financiare: "Sunt îngrijorat că anumite declaraţii publice au accelerat această evoluţie. Aş vrea să cer tuturor autorităţilor să fie atente la declaraţiile publice, întrucât există multă nervozitate pe pieţe, iar câteodată unele declaraţii nu sunt înţelese".

Oficialul european consideră volatilitatea ridicată a monedelor naţionale din ţările estice un motiv de nelinişte. "Sunt îngrijorat cu privire la volatilitatea din ţările UE cu regim liber al cursului de schimb", a spus Almunia, referindu-se la Polonia, Ungaria, România şi Cehia.

Totodată, el consideră întemeiate temerile Austriei privind presiunile în creştere exercitate de subsidiarele din regiune asupra băncilor mamă din vestul Europei.

A.A.

(continuare în pagina 3)

"Împărtăşesc pe deplin temerile Austriei, toată lumea este de acord privind riscul în ţări ca Ucraina, Serbia, Croaţia sau România", a precizat Almunia.

Situaţia băncilor din Europa de Est ar urma să fie discutată, între alte subiecte, la un summit de urgenţă organizat la 1 martie, a declarat premierul ceh Alexandr Vondra, a cărui ţară deţine preşedinţia UE.

CE a declanşat procedura de deficit excesiv pentru şase state membre, nu şi pentru România

Comisia Europeană (CE) a iniţiat, ieri, procedura de deficit bugetar excesiv pentru şase state membre ale Uniunii Europene, după ce a luat în considerare şi circumstanţele excepţionale dictate de criza economică, iar cazul României nu a fost încă analizat de executivul blocului comunitar. CE a lansat procedura de deficit excesiv împotriva Franţei, Greciei, Spaniei, Irlandei, Letoniei şi Maltei, care au depăşit limita de 3% din Produsul Intern Brut (PIB) a deficitului bugetar, prevăzută în Pactul de Creştere şi Stabilitate al Uniunii Europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se incearca o imensa diversiune pentru destabilizarea bancilor din tarile enumerate mai sus.Se mizeaza pe faptul ca cineva arunca o piatra in lac si mii de oameni nu o pot scoate.,sa se creeze panica in randul depunatorilor ca acestia sa-si scoata banii.Nu va lasati ademeniti de acesti nemernici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb