ALTĂ AGA LA SIF3, ACELAŞI DEZNODĂMÂNT Fercală l-a învins, din nou, pe Frăţilă

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2014

Fercală l-a învins, din nou, pe Frăţilă

Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF3 Transilvania a ieşit, din nou, învingător în lupta cu Constantin Frăţilă, care deţine împreună cu apropiaţii, 5% din societatea de investiţii, cu ocazia Adunării Generale de ieri de la SIF3.

Acţionarii au hotărât, în întrunirea de ieri, să respingă toate punctele de pe ordinea de zi, propuse de Frăţilă.

Aceştia trebuiau să decidă asupra pornirii acţiunii în răspundere împotriva membrilor directoratului SIF Transilvania: Mihai Fercală, Iulian Stan (vicepreşedinte executiv şi director general adjunct) şi Mihăilă Ion (fost vicepreşedinte executiv), care, potrivit grupului format în jurul lui Frăţilă, şi-ar fi depăşit atribuţiile funcţiei.

Mihai Fercală ne-a declarat că propunerile fostului arbitru de fotbal au fost respinse cu "o majoritate arhisuficientă". De asemenea, domnia sa ne-a mai spus: "Adunarea acţionarilor s-a desfăşurat cu acuzele de rigoare din partea lui Constantin Frăţilă, pe care le repetă cu fiecare ocazie". Preşedintele directoratului SIF3 este de părere că fostul arbitru urmăreşte să intre din nou în Consiliul de Supraveghere al societăţii, după ce a fost revocat în AGA din 11 august.

De cealaltă parte, Constantin Frăţilă nu consideră că procentul de voturi pronunţate împotriva propunerilor sale este chiar mare. Domnia sa afirmă: "Dacă nu existau procurile speciale, atunci rezultatul votului era cu totul diferit în ceea ce priveşte Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor. Din totalul voturilor, circa 39% au fost exprimate prin procuri speciale".

Constantin Frăţilă a mai menţionat că Mihai Fercală a fost nervos şi obraznic cu unii dintre acţionari de-a lungul şedinţei.

Acţionarii SIF3 au mai hotărât şi ca salariul preşedintelui executiv să rămână la nivelul actual.

În prezent, remuneraţia lunară a preşedintelui Consiliului de Supraveghere este stabilită la nivelul a 7 salarii medii brute pe societate, iar remuneraţia preşedintelui directoratului, la 12 medii brute pe societate, după cum susţinea Constantin Frăţilă în cererea sa pentru completarea ordinii de zi a AGA. Domnia sa dorea ca preşedintele Consiliului de Supraveghere să fie remunerat lunar cu 3 salarii medii brute, iar preşedintele directoratului cu 5 salarii medii.

Frăţilă a afirmat recent că salariul lui Mihai Fercală este de peste 80.000 lei, la care s-ar adăuga şi cota de participare la profit, astfel încât suma s-ar dubla.

Acţionarii au respins şi diminuarea câştigurilor administratorilor SIF3, de la 3 salarii medii brute pe societate, la 2 salarii, cât şi a remuneraţiei vicepreşedintelui consiliului de supraveghere, de la 4 salarii la 2,5.

Solicitarea lui Frăţilă, de alegere a membrilor consiliului de supraveghere al SIF3 prin metoda votului cumulativ nu a atras simpatia acţionarilor, astfel încât aceştia nu au aprobat propunerea.

Pe ordinea de zi a AGEA s-au aflat şi propunerile de demitere a administratorilor şi directorilor societăţilor din portofoliul SIF Transilvania, dacă aceştia nu realizează profitul aprobat prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, cât şi neremunerarea directorilor şi administratorilor companiilor unde SIF3 este acţionar majoritar dacă, într-un exerciţiu financiar, se înregistrează o scădere a activului net faţă de exerciţiul precedent, propuneri care au fost respinse de acţionari. Acestea primiseră vor negativ şi în AGEA din 11 august.

De câteva luni, Constantin Frăţilă este în conflict cu preşedintele executiv al SIF Transilvania, Mihai Fercală. Scandalul dintre cei doi, iscat în trecut din cauza controlului asupra SCUT Constanţa, a reînceput, după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM, deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF3. Ulterior, acţionarii SIF3 au decis revocarea lui Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere SIF3.

Fercală şi Frăţilă se războiesc şi pe câmpul de luptă de la COMCM Constanţa, societate aflată în portofoliul SIF Transilvania. La tribunalul Constanţa sunt înregistrate 11 dosare relaţionate cu COMCM şi acţionarii acesteia.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Fercală l-a învins, din nou, pe Frăţilă

    ....si dinozaurii comunisti i-au invins din nou pe micii actionari 

    Bătaie de joc,Fercala e un bandit cu un caracter josnic,mai era un pic si bătea acționarii.

    Nu afirm ca Fratila e un sfânt dar Fercala e Satana in picioare,jos cu el cât mai repede,are 22 de ani de cand mânca banii actionarilor.

    1. O fi Fratila Satana, dar a avut propuneri de bun simt la AGA.

      nu mor caii cand vor cainii domnilor. ia mai cititi rapoartele de audit de la comcm sa vedeti ce rapid va schimbati opinia cu privire la 'onestitatea' dlui fratila

      Aveti dreptate,Fratila e un bandit,cu amanta si fiica de gat au 5%...din cauza lui,in deosebi,e unde e SIF3...Rusine arbitrulake!

    Războiul de la SIF3 - Frekală contra Frăţilă dureaza deja de ceva timp. Unul din ei tot va "castiga" pina la urma. Cand va fi asta nu stim. Ce stim insa ca pina atunci noi toti investitorii mici sau mai mari avem de pierdut. Si SIF3 pierde la capitolul imagine. Nu e zi sa nu cititm de razboiul celor doi "F". Ca o parere personala, nu sunt deacord cu acel 4% din profitul net care merge la finalul anului catre salariati si conducere si nici cu salariile exagerate. Sa se ridice odata pragul la SIF-uri si sa il cumpere cel mai bun din ei. Macar stim o treaba.

    Exista sfere de interes si razboaie personale si la alte SIF. 

    Cand cei 5% limita maxima de detinere nu vor mai exista cei care isi doresc sa “puna mana pe sifuri” vor avea la dispozitie cea mai sigura metoda (si corecta) de a face asta.

    Sa faca rost de bani si sa il cumpere putin cate putin. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb