Am pierdut două poziţii în clasamentul competitivităţii economice

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 12 mai 2006

Institutul Internaţional pentru Dezvoltarea Managementului (IMD) a dat publicităţii, ieri, Raportul mondial asupra competitivităţii pe anul 2006, clasament care arată că economia românească se situează pe locul 57 la nivelul mondial, cu un scor de 42,1, în scădere cu două locuri faţă de anul precedent când ocupa locul 55.

Potrivit Anuarului Competitivităţii Mondiale (World Competiviness Yearbook WCY) pe 2006, România se află imediat după Italia, ocupanta locului 56, în faţa Poloniei (locul 58) şi a Croaţiei (locul 59), dar în urma Cehiei (locul 31), Ungariei (locul 41), Bulgariei (locul 47), Turciei (locul 51) şi Rusiei (locul 54).

Datorită deficitelor bugetare, Franţa şi SUA sînt "două dintre statele puternic indus-trializate în care există cea mai mare diferenţă între performanţele guvernelor şi performanţele economiilor", a subliniat Stéphane Garelli, responsabilul institutului elveţian care editează Anua-rul Competitivităţii Mondiale, citat de Rompres.

Potrivit IMD, Danemarca, care a cîştigat două locuri situîndu-se pe locul cinci în WCY, este un model pentru europeni în cea ce priveşte buna gestiune guvernamentală. În clasamentul pe 2006, Franţa a pierdut cinci locuri, căzând de pe locul 30 pe locul 35. SUA este în continuare pe poziţia fruntaşă, cu un scor de 100, însă distanţa faţă de urmăritorii Hong Kong, Singapore şi Islanda s-a micşorat semnificativ. China a reuşit să avanseze 12 locuri, ajungînd pe poziţia 19. De asemenea, în timp ce Marea Britanie a cîştigat un loc (poziţia 21) şi Spania a câştigat două locuri (poziţia 36), Germania, cea mai mare economie a zonei euro, a pierdut trei locuri, ajungînd pe locul 26. Belgia a pierdut şi ea trei locuri, situîndu-se pe locul 27, ca şi Italia, care a căzut pe locul 56.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb