Ambasada Australiei în România pentru consolidarea legăturilor comerciale bilaterale

R.S.
Internaţional / 3 septembrie

Ambasada Australiei în România pentru consolidarea legăturilor comerciale bilaterale

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 2 septembrie a.c., o întrevedere oficială cu E.S. dna Alison Duncan, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Australiei în România, în vederea stabilirii unei relaţii de colaborare pe plan economic între cele două instituţii, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Chiar dacă există o distanţă considerabilă între România şi Australia, cele două state au o relaţie economică destul de susţinută, în momentul de faţă, pe teritoriul ţării noastre activând 891 de companii cu capital australian, cu un capital social subscris de 46,3 milioane de euro. De asemenea, la sfârşitul anului trecut, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre cele două state a fost de 124,91 milioane euro, o sumă mult sub potenţial, dar care poate fi majorată dacă luăm în calcul importanţa şi poziţionarea Portului Constanţa. Astfel, mărfurile care intră prin Canalul Suez au nevoie de numai patru zile de navigaţie până în Portul Constanţa, faţă de 13 zile de navigaţie până în Portul Rotterdam, ceea ce, evident, înseamnă costuri mai mici pentru exportatori. Nu în ultimul rând trebuie ţinut cont de faptul că statele din Europa Centrală şi de Sud-Est au avut în ultima perioadă o creştere economică susţinută, fapt ce poate să se traducă prin noi oportunităţi de afaceri pentru investitorii australieni", a declarat preşedintele CCIR, dl Mihai Daraban.

"România oferă oportunităţi semnificative pentru investiţii şi colaborări comerciale, în special în domenii precum tehnologia informaţiei şi infrastructura, economia românească având un potenţial de creştere semnificativ. Există, în mod cert, un progres real al României în domeniul reformelor economice şi al integrării în structuri internaţionale, ceea ce înseamnă stabilitate economică şi politică pentru atragerea de investiţii externe. Astfel, este foarte important ca împreună cu CCIR să consolidăm actualele parteneriate economice între Australia şi România, investitorii din ambele state putând beneficia de colaborări reciproce foarte avantajoase. Australia este un partener important în Pacific şi are mare nevoie de un Acord de liber schimb similar cu cel dintre Uniunea Europeană şi Noua Zeelandă", a declarat Alison Duncan, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Australiei în România, potrivit comunicatului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb