Ambasadorul britanic la Bucureşti promite sprijin pentru echipa din Timişoara care lucrează la un vaccin anti-COVID 19

I.M.
Miscellanea / 13 mai 2020

Ambasadorul britanic la Bucureşti promite sprijin pentru echipa din Timişoara care lucrează la un vaccin anti-COVID 19

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a discutat la telefon cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de Cercetări OncoGen, unde este în lucru un posibil vaccin anti-COVID-19, şi a anunţat disponibilitatea de a-l sprijini pentru a discuta cu cercetători britanici.

"Am apreciat oportunitatea de a afla de la domnul profesor Păunescu despre evoluţia testelor pentru vaccinul său şi suntem deschişi să sprijinim echipa sa pentru a intra în contact cu cercetători britanici, astfel încât să împărtăşească experienţe", a spus ambasadorul britanic, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Andrew Noble a spus că "România ar trebui să fie mândră că a produs un potenţial vaccin, care va contribui la o mai mare cunoaştere a virusului" şi a adăugat că "finanţarea adecvată pentru cercetarea în domeniul vaccinurilor şi împărtăşirea cunoştinţelor în domeniu sunt singurele elemente care pot învinge acest virus".

Centrul OncoGen, aflat în subordinea Spitalului Judeţean din Timişoara, nu a primit niciun leu de la statul român pentru dezvoltarea vaccinului - candidat pentru coronavirus, în ciuda faptului că se află pe lista oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu proiectele similare din toată lumea.

"Ştim că drumul către un vaccin anti-COVID-19 este plin de provocări şi trebuie să fie un efort în condiţii de urgenţă, care să implice guverne, sectorul farmaceutic şi comunitatea oamenilor de ştiinţă din lumea întreagă. În acest context, Guvernul britanic a donat 388 de milioane de lire sterline pentru vaccinuri, teste şi tratamente, iar pe 4 mai a fost una din gazdele conferinţei mondiale a donatorilor, la care au fost strânse 6,5 miliarde de lire sterline din partea guvernelor din lumea întreagă", a mai spus Andrew Noble, potrivit unui comunicat al Ambasadei Regatului Unit în România.

Virgil Păunescu, şeful OncoGen, este vizat de o anchetă internă a Spitalului Judeţean după ce s-a autovaccinat cu vaccinul neomologat pentru a observa efectele. El a spus că, în lipsa sprijinului guvernamental, nu poate efectua testele clinice necesare pentru dezvoltarea vaccinului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb