Ambasadorul Germaniei: "România este un partener excepţional, merită ajutorul nostru, la nevoie"

T.B.
Internaţional / 10 noiembrie 2023

Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei

Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei

România este un "partener excepţional" în NATO şi merită sprijinul Germaniei "la nevoie", a declarat, vineri, ambasadorul acestei ţări, Peer Gebauer, la Aspen - GMF Bucharest Forum, transmite agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, Germania a anunţat că va trimite, la sfârşitul lunii noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter în România pentru a susţine misiunea de poliţie aeriană a NATO: "În aceste momente cu ameninţări, de criză, este nevoie să construim legături, să ne aliem, iar cum România este un partener excepţional, în aceste vremuri grele, merită ajutorul nostru, la nevoie. Iniţiativa de a trimite aeronave Eurofighter acum - şi vom continua şi în viitor, în mod regulat, cum am făcut la începutul războiului - a venit pentru că România este ameninţată, cum ştim cu toţii, fiind o ţară vecină a Ucrainei, o ţară care se află lângă acest război de agresiune al Rusiei şi în contextul incidentelor recente cu drone, care au dovedit în mod special vulnerabilitatea României şi cât este aceasta de aproape (de conflict - n.r.), a fost decizia Germaniei de a trimite aeronave Eurofighter, pentru a-şi arăta sprijinul", a arătat ambasadorul Germaniei la Bucureşti, relatează agerpres.

Gebauer a precizat că detaşarea aeronavelor este "un semn al solidarităţii" Germaniei cu ţările de pe Flancul estic al NATO, care sunt direct afectate şi "în special cu România, pe care ne putem baza mereu", relatează sursa menţionată.

Ambasadorul Germaniei a adăugat, conform agerpres, că "Ţările se folosesc de acest drept de veto din interese bilaterale sau naţionale. Este un instrument foarte eficient. Pare să fie foarte eficient, pentru că toată lumea e deranjată că te pui de-a curmezişul şi e posibil să obţii ceva din asta. Aceasta este reţeta care duce la distrugerea tuturor alianţelor şi uniunilor. Dacă mi se permite să cer ceva, în calitate de ambasador al Germaniei aici, legat de aşteptările europene privind Germania, în ceea ce priveşte aşteptările Germaniei legat de Europa, acestea sunt să lăsăm aceste discuţii deoparte, să ne concentrăm pe a găsi compromisuri şi pe a colabora, pentru că altfel vom distruge toate alianţele şi uniunile, dacă ne tot blocăm reciproc", a explicat ambasadorul.

El a lăudat România, pentru că "este un exemplu strălucit, din perspectiva Germaniei, de abordare constructivă", menţionează sursa citată.

"România nu blochează nimic, nu boicotează nimic, nu se foloseşte de veto niciodată, ci se concentrează mereu să găsească un compromis şi cred - am mai spus-o, dar repet - avem nevoie de mai multe Românii în Uniunea Europeană", a completat Peer Gebauer, potrivit agerpres.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ...

    "România este un partener excepţional",

    pai normal,daca se imprumuta cu 100 miliarde de euro sa cumpere 

    arme occidentale si sa finanteze razboiul direct si indirect,

    mai bine ramaneam un partener "normal" 

    Aceași minciunea cum că România ar fi amenințată.

    Încolo, da, România este un partener excepțional al Germaniei de când au fost trimiși români la cules sparanghel în plină plandemie. 

    1. Bravo,

      Romania totusi mai are speranta,

      daca avem frati care gandesc si iubesc tara  

    Nu cred o iota despre aceasta disponibilitate de a apara Romania de un pericol ...inexistent !Armata rusa are pierderi de echipament si personal (aprox 300 000 oameni) incat nu mai e pericol pentru nimeni pentru cel putin inca o generatie . Deci nu va ataca nici o tara membra Nato ! Dar cei ce urmaresc site urile care (inca ) publica informatii la zi de pe front ,armata UKR a primit si e pe cale sa mai primeasca armament si munitie performante ceea ce poate sa fi generat ideea ca ar putea sa i aplice o lovitura decisiva armatei ruse ...dar nu mai are oameni .Chiar daca nu sunt publicate ,pierderile UKR sunt aprox de aceeasi marime cu ale Rusiei. Asa ca diferiti oameni care inoata prin mediile si blogurile militare au venit cu ideea toxica ,Ca sa se faca o interventie limitata in sprijinul Ucrainei ,cu trupe din tarile riverane vecine . Din nefericire si Romania si Bulgaria sunt in vizorul ideilor proaste si distructive ,asta trebuie citit in aceasta 'bunavointa ' cu care tarile Nato indeasa armament si trupe in Romania !Iar mediul politic romanesc ,media si ambasadorii au sarcina sa ne convinga ca e spre binele nostru ,ca asa bine ne apara pe noi sa facem operatiuni speciale ca au infiintat la Tg Mures un centru special pt asta . Toti care participa in complotul asta antinational ar trebui declarati persona non grata ! Opriti razboiul si incetati spalarea pe creier in masa !

    1. Rusia nu a însemnat un pericol pentru Europa nici înainte de războiul cu frații lor ucraineni și nici după.

      Ucraina nu poate să îi dea nicio lovitură și nici nu își va mai recupera teritoriile pierdute, indiferent câți bani, arme sau soldați mercenari s-ar mai pompa în ea. 

      Restul e propagandă de doi lei. 

      Noi suntem trimiși la înaintare de către stăpân ca niște bieți cățelandri în fața marelui urs. 

      Ucraina ne-a tratat din totdeauna cu dispreț pentru simplul fapt că ei sunt rușii mai mici. 

      Ne-am și găsit cu cine să avem parteneriat strategic.

      Pentru ei noi suntem doar vaca de muls. 

    As of Aug. 28, total Russian losses are n ow as follows:

    •Personnel: 261,310 (+490) individuals eliminated. 

    •Tanks: 4,400 (+4) units. 

    •Combat armored vehicles: 8,562 (+8) units. 

    •Artillery systems: 5,425 (+22) units. 

    •MLRS (Multiple Launch Rocket Systems): 730 (+2) units. 

    •ADS (Air Defense Systems): 499 (+1) units. 

    •Aircraft: 315 (+0) units. 

    •Helicopters: 316 (+0) units. 

    •Tactical UAVs (Unmanned Aerial Vehicles): 4,383 (+5) units. 

    •Cruise missiles: 1,415 (+4) units. 

    •Ships/boats: 18 (+0) units. 

    •Automobiles and tank trucks: 7,866 (+12) units. 

    •Specialized vehicles: 809 (+1) units.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb