Amnesty International recunoaşte că a greşit faţă de Alexei Navalnîi şi îşi cere scuze pentru o decizie din trecut care îl viza

J.P.
Internaţional / 8 mai 2021

Amnesty International recunoaşte că a greşit faţă de Alexei Navalnîi şi îşi cere scuze pentru o decizie din trecut care îl viza

Amnesty International a anunţat că îi va acorda din nou statutul de ''prizonier de conştiinţă'' lui Alexei Navalnîi, pe care i l-a retras în 24 februarie din cauza unor afirmaţii din trecut ale disidentului rus în care acesta instiga la ură, transmite Reuters, citat de Digi24.

Totodată, organizaţia îşi cere scuze faţă de impactul pe care decizia greşită din februarie l-a avut asupra lui Navalnîi, dar şi a activiştilor din întreaga lume.

''În urma unei evaluării atente, Amnesty International a decis să îl redesemneze pe Alexei Navalnîi drept un < prizonier de conştiinţă > Amnesty International a luat (în 24 februarie) o decizie greşită şi cere scuze pentru impactul negativ pe care aceasta l-a avut asupra lui Aleksei Navalnîi personal şi asupra activiştilor din Rusia şi din restul lumii care fac campanie neobosit pentru eliberarea lui'', indică ONG-ul internaţional într-o declaraţie pe e-mail trimisă agenţiei de presă britanice.

Navalnîi a fost criticat pentru declaraţii împotriva imigraţiei ilegale şi pentru participarea la un marş al naţionaliştilor în urmă cu câţiva ani.

''Unele dintre declaraţiile anterioare ale lui Navalny sunt condamnabile şi nu le acceptăm. În calitate de organizaţie pentru drepturile omului, Amnesty International va continua să lupte împotriva rasismului şi a tuturor formelor de discriminare oriunde ar exista.

Aceasta înseamnă că, prin confirmarea statutului lui Navalny de prizonier al conştiinţei, nu susţinem programul său politic, dar subliniem nevoia urgentă ca drepturile sale, inclusiv accesul la îngrijiri medicale independente, să fie recunoscute de autorităţile ruse.

Alexei Navalny nu a fost închis pentru nicio infracţiune recunoscută, ci pentru că a cerut dreptul la o participare egală în viaţa publică pentru el şi pentru susţinătorii săi şi pentru că a cerut un guvern care nu este corupt. Acestea sunt acte care ar trebui recunoscute ca atare.

În schimb, preşedintele Putin şi guvernul rus restricţionează libertatea politică şi acţionează printr-o reprimare brutală a oricui care caută răspundere şi justiţie'', mai susţine organizaţia.

Alexei Navalnîi a fost arestat în ianuarie, imediat după ce s-a întors în ţară, iar în prezent este încarcerat într-o colonie penală. Alexei Navalnîi a anunţat că a încetat greva foamei, după o perioadă de peste 3 săptămâni. Navalnîi a precizat că medicii săi i-au spus că a mers prea departe cu protestul său şi că în curând ei nu ar mai putea să-l salveze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb