ANA BIRCHALL:  "Centura Bârladului a intrat în licitaţie"

A.C.
Politică / 1 august 2017

"Centura Bârladului a intrat în licitaţie"

Ana Birchall, deputat PSD de Vaslui, a anunţat demararea procedurii de licitaţie care oferă posibilitatea încheierii unui contract de proiectare şi execuţie pentru centura ocolitoare a Municipiului Bârlad la sfârşitul acestui an, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei, Ministerul Transporturilor a publicat ieri, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), documentaţia pentru lucrările la centura ocolitoare a Municipiului Bârlad.

Prin scoaterea la licitaţie a pachetului comun (proiectare şi execuţie), se vor scurta termenele în vederea începerii efective a lucrărilor la centura Bârladului, transmite sursa.

Ana Birchall a declarat: "Prin publicarea în SEAP a documentaţiei necesare pentru centura ocolitoare a Municipiului Bârlad se împlineşte încă o promisiune pe care am făcut-o bârlădenilor în aprilie. Ştiu foarte bine că bârlădenii au aşteptat prea mult pentru ca acest obiectiv de importanţă majoră să fie demarat. În pofida acţiunilor, a demersurilor legale personale şi a eforturilor autorităţilor judeţene, începerea lucrărilor la centura Bârladului a fost în mod constant amânată de către fostul Executiv. În calitate de parlamentar de Vaslui, m-am luptat pentru acest obiectiv şi am reuşit cuprinderea în buget a amendamentului care asigura finanţarea necesară începerii lucrărilor la centura Bârladului. Deşi toate condiţiile erau îndeplinite, anul trecut a fost unul pierdut din cauza tergiversărilor foştilor guvernanţi. Prin scoaterea la licitaţie a pachetului comun (proiectare şi execuţie) cred că se accelerează procesul de realizare a acestui obiectiv vital pentru bârlădeni, astfel încât la sfârşitul acestui an să se poată semna contractul cu firma câştigătoare".

În comunicat se precizează că procesul a fost îngreunat şi întârziat foarte mult de neimplicarea fostului Guvern, arată sursa.

Birchall a susţinut: "După amendamentul pe care l-am depus şi care a fost adoptat în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor în decembrie 2015, cu susţinerea colegelor şi colegilor parlamentari de Vaslui, amendament care asigură finanţarea demarării etapelor necesare pentru a ajunge la licitaţie şi execuţie, am încercat să menţin în atenţia autorităţilor această lucrare de importanţă maximă pentru bârlădeni. Din toate răspunsurile pe care le-am primit la întrebările şi interpelările adresate anul trecut Ministerului Transporturilor, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Ministerului Finanţelor Publice şi Companiei Naţionale de Investiţii a rezultat că Executivul nu a reuşit să realizeze paşii legali necesari, astfel încât să se organizeze licitaţia şi toate celelalte etape premergătoare fără de care lucrările de execuţie nu puteau începe. Prin pasul făcut de Ministerul Transporturilor, visul bârlădenilor de a avea o centură ocolitoare este tot mai aproape".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb