ANA BIRCHALL, PSD: "Lucrările la centura Bârladului nu pot fi începute cât timp Guvernul amână aprobarea MPGT"

Mihai Berbec
Politică / 8 august 2016

Deputatul PSD Ana Birchall critică, într-un comunicat de presă, întârzierile nejustificate la începerea execuţiei lucrărilor la centura ocolitoarea a Municipiului Bârlad.

În ciuda faptului că acest proiect este cuprins în Strategia de Implementare a Master Planului General de Transport al României (MPGT), având finanţare din fonduri europene, fonduri de la bugetul de stat şi fonduri provenite din credite, execuţia lucrărilor la centura ocolitoare nu poate fi demarată în lipsa parcugerii tuturor paşilor necesari de către Executiv, consideră deputatul PSD.

Ana Birchal a declarat: "Din toate răspunsurile pe care le-am primit la întrebările şi interpelările adresate Ministerului Transporturilor, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Ministerului Finanţelor Publice şi Companiei Naţionale de Investiţii reiese că tot ce mai lipseşte pentru ca lucrările la centura ocolitoare a Municipiului Bârlad să fie demarate este ca Guvernul să se apuce de treabă şi să parcurgă paşii intermediari necesari, cum ar fi realizarea caietului de sarcini, organizarea licitaţiei şi toate celelalte etape premegătoare fără de care lucrările nu pot începe în 2017. Execuţia lucrărilor la acest obiectiv de investiţii vital pentru bârlădeni nu poate fi demarată cât timp Guvernul amână aprobarea Master Planului General de Transport. Cum ar putea fi demarate lucrările la centura ocolitoare în 2017, astfel încât să fie finalizate în 2018, aşa cum transmit Ministerul Tranporturilor şi CNADNR, dacă de opt luni de zile încă nu este aprobat Master Planul General de Transport?"

Potrivit deputatului PSD, dacă Executivul nu vrea să demareze lucrările la centura ocolitoare a Bârladului, atunci ar trebui să îşi asume şi să le comunice acest lucru bârlădenilor.

"Solicit Guvernului să respecte legea şi să demareze în regim de urgenţă realizarea centurii ocolitoare a Municipiului Bârlad, astfel încât acest proiect atât de aşteptat şi vital pentru bârlădeni să devină o realitate în cel mai scurt timp", a mai declarat Ana Birchall, deputat de Vaslui.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lucrarile la centura ocolitoare a Mediasului nu pot incepe deoarece acest "proiect" este unul ocolitor, cu care si-au castigat scaunul parlamentarii PSD-isti (Bucur, Arcas); probabil se intentioneaza sa fie aruncat in lupta si in continuare de catre urmatorii candidati la ciolan.

    Intre timp, zestrea medievala a cetatii este facuta praf de catre traficul greu, ajutat de catre gropile si denivelarile parcursului intravilan al soselei, DN 14. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb