ANAF a pus sechestru pe acţiunile Gabriel Resources din firma Roşia Montană Gold Corporation

F.D.
Piaţa de Capital / 5 aprilie

ANAF a pus sechestru pe acţiunile Gabriel Resources din firma Roşia Montană Gold Corporation

Gabriel Resources a anunţat că nu poate vinde acţiunile pe care le deţine în proiectul de la Roşia Montană. Statul Român a pus sechestru asigurător pe acţiunile companiei care trebuie să plătească ţării noastre 9,5 milioane de euro cheltuieli de judecată, relatează economica.net.

Pe 29 martie 2024, ANAF Alba a pus sechestru pe participaţia de 80,6858% deţinută de Gabriel Resources în firma Roşia Montană Gold Corporation, potrivit datelor verificate de Economica.net în platforma Termene.ro.

Gabriel Resources spune că mai are doar 1,5 milioane de dolari în conturi, bani care se vor epuiza până la finele lunii mai.

"Compania se află în discuţii cu investitorii existenţi, dar şi cu alte părţi interesate pentru a obţine fonduri suplimentare pentru finanţarea obiectivelor strategice viitoare (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potenţiale de anulare) şi în scopuri generale de capital de lucru", a mai anunţat Gabriel Resources.

Dar, mai spune compania, există un mare risc ca să nu poată face rost de bani. "Eşecul de a strânge fonduri ar avea un impact negativ asupra situaţiei financiare a Companiei şi asupra capacităţii acesteia de a-şi continua activitatea", se mai arată în anunţ.

Gabriel Resources trebuie să plătească circa 10 milioane de euro cheltuieli de judecată României.

"În urma analizei suplimentare a deciziei Tribunalului cu consilierii săi profesionişti, Compania continuă să creadă că decizia Tribunalului este profund viciată. În consecinţă, Compania evaluează posibilitatea de a contesta decizia prin procesul de anulare prevăzut de Convenţia ICSID. Orice cerere de anulare trebuie depusă în termen de 120 de zile de la data deciziei Tribunalului", a mai anunţat compania.

România a primit pe 8 martie Hotărârea Acţiunii arbitrale internaţionale iniţiată de Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey), potrivit căreia ţara a avut câştig de cauză iar reclamanţii au fost obligaţi să ramburseze României cheltuielile de judecată aferente procedurii de arbitraj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb