ANAF CONTROLEAZĂ AFACERILE MANELIŞTILOR Of, viaţa mea!

IULIAN MAREŞ
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 august 2015

Of, viaţa mea!

ANAF a lansat ieri "Programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal" (PFRF)", urmare a analizelor de risc fiscal efectuate de Direcţia Verificări Fiscale în cadrul programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM). Potrivit lui Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF, această iniţiativă a fost precedată de doi ani de "pregătiri laborioase", timp în care instituţia pe care o conduce a identificat un total de 132.246 de persoane în privinţa cărora s-au constatat diferenţe de peste 10% între veniturile estimate şi veniturile declarate, dar în cuantum de cel puţin 50.000 lei. Aşadar, are balta peşte, iar ANAF va verifica inclusiv cetăţeni cu ocupaţii mai puţin transparente, precum cămătarii şi vedete cu largă audienţă în anumite zone ale societăţii, precum maneliştii.

Anunţul de ieri trebuie corelat cu înfiinţarea în cadrul ANAF, în luna ianuarie a anului curent, a mai multor servicii regionale de verificări fiscale, la Bucureşti, Timişoara, Ploieşti, Iaşi, Galaţi, Craiova, Cluj-Napoca şi Braşov, "întărite" cu circa 200 de inspectori, aceştia fiind selectaţi riguros, "inclusiv cu verificări specifice altor autorităţi ale statului", după cum declara tot Gelu Ştefan Diaconu, în luna august 2014. Structurile respective sunt doar găzduite de Direcţiile Regionale ale instituţie, căci se subordonează direct conducerii ANAF.

Sunt mari şanse ca acţiunile pe care ANAF le va întreprinde în perioada următoare, pe direcţia categoriilor socio-profesionale mai-sus menţionate, să genereze o creştere de rating la unele posturi de televiziune şi să concureze serios emisiunile de tip reality show unde se etalează personaje emblematice ale culturii contemporane, precum Leo de la Strehaia (în comparaţie cu care "formatorul de opinie" Irinel Columbeanu, dacă vi-l amintiţi, pare membru al Academiei Române) şi Renata (nu, nu Renate Weber). "Cămătar" şi "manelist" nu se regăsesc în nomenclatorul de meserii, prin urmare este clar că veniturile persoanelor care prestează astfel de servicii sociale sunt obţinute ilicit şi trebuie confiscate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Chiar daca ocupatia de manelist nu apare in COR, apar ocupatii echivalente precum instrumentist muzical si interpret nu are importanta daca muzica populara clasica sau manele. In fond si la urma urmei nu toti semidoctii care fac ziaristica sunt culpabili pentru ca nu exista ocupatia de semidoct. Comentariul se refera si la regretatul CTP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb