ANALIŞTI:  Economia franceză este mai rezistentă şi mai atractivă decât cea germană

V.I.
Internaţional / 30 septembrie 2019

Economia franceză este mai rezistentă şi mai atractivă decât cea germană

Războiului comercial dintre Statele Unite şi China a schimbat modul în care economiştii evaluează Franţa şi Germania, cele mai mari două economii ale Europei, considerând că economia franceză este mai rezistentă şi mai atractivă decât cea germană, au declarat trei analişti, pentru CNBC.

Germania şi Franţa au cele mai mari economii din zona euro şi, după criza datoriilor declanşată în 2011, Germania a fost considerată ca fiind mai rezistentă.

Franţa are o datorie publică mai mare şi a fost mai expusă la tensiunile financiare din state precum Italia. Cu toate acestea, situaţia s-a inversat.

"Franţa este opţiunea mai bună. Este mai puţin expusă la scăderea producţiei globale, provocată de în mare parte de războiul comercial", a declarat Holger Schmieding, economist şef la banca Berenberg.

Războiul comercial dintre China şi Statele Unite a început să schimbe tabloul economic în Europa. Germania, cea mai mare economie eurpeană, este dependentă în mare parte de exporturi şi de sectorul manufacturier, ceea ce o face mai vulnerabilă la comerţul global.

Ponderea producţiei manufacturiere în PIB-ul Germaniei este de aproape 25%, potrivit celor mai recente date ale UBS. Prin comparaţie, în Franţa reprezintă sub 15% din PIB.

"Tensiunile comerciale mondiale însemnă în mod inevitabil că ţările dependente de exporturi sunt supuse unor presiuni mai mari decât economiile unde consumul intern are un rol mai important. Acesta este motivul pentru care Germania resimte impactul războiului comercial dintre Trump şi China, în timp ce Franţa s-ar putea afla într-o poziţie mai confortabilă", a spus Carsten Nickel, director general la firma de cercetări Teneo.

Într-un raport publicat joi, analişti ai UBS au mai afirmat că "pe termen lung" preferă Franţa în raport cu Germania. Acestia argumentează că demografia franceză este mai prietenoasă creşterii, ratele investiţiilor şi creşterii din Franţa sunt peste cele din Germania, iar politicile pe termen lung şi reformele structurale sunt mai substanţiale în Franţa.

Date publicate în luna august au arătat că economia germană s-a contractat cu 0,1% în trimestrul al doilea, conparativ cu primul trimestru. În Franţa, economia a crescut cu 0,3% în aceeaşi perioadă.

Estimările UBS indică pentru acest an o rată de creştere de 1,2% în Franţa şi de 1% în 2020, peste media zonei euro. În schimb, economia germană ar urma să crească cu 0,5% în acest an şi cu 0,6% în 2020.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Deci : cresterea economica in Franta in 2019 e de 1,2% ,in 2020 de 1% . in Germania de 0,5% si ,respectiv , preconizata , de 0,6% . In Romania odiosului PSD cifrele similare sunt 3-4-5 % .Puneti tunurile pe ei baieti , nu-i lasati sa insulte perfectul occident !

    daca vrem sa ne scarpinam cu mana dreapta dupa urechea stanga cum fac acei analisti citati, putem sa incercam sa ne scarpinam si cu piciorul dupa urechi precum patrupezii.

    dar, germania este o economie care a inregistrat excedent, nu deficit ca franta. germania este o economie performanta strategic bazata pe exporturi, deci e adevarat ca e mai expusa socurilor internationale cum sunt razboaiele comerciale sua- china sau altele, dar sectorul manufacturiei din germania e mult mai puternic decat cel francez, veti vedea asta. 

    apoi, gradul de conformare al germaniei la politici austere, cum sunt cele de criza/recesiune, este sigur mai mare decat in franta, care are sindicate puternice si reactii sociale frecvente cum e si cazul vestelor galbene/verzi. 

    germania este inima sistemului de transport din europa si a rutelor de tranzit pe uscat si aerian de pe continent, iar brexitul va aduce un plus consistent germaniei de relocari de capital. 

    germania plateste acum niste greseli, inclusiv politice cum e si costul politic al politicii imigrationiste a lui merkel, dar fundamentele in germania sunt mult mai sanatoase decat in franta. puterea de regenerare a economiei germane/locomotiva europei este mult mai ridicata decat in cazul frantei.

    sa incercam sa vedem padurea dincolo de copaci ca altfel gasim mereu niste papagali, interesati sau nu, care incep sa ne spuna verzi si uscate. mai acum niciun an, alti analisti erau ingrijorati de deficitul Frantei, care nu era unul mic. 

    Analistii lu peste prajit compara un BMW cu o caruta. Extrapoland, daca desfiintam toate firmele din Romania o sa fim cei mai stabili din UE. Nu o sa fie nimic care sa mearga prost. Va fi un semnal clar pentru investitori sa vina sa investeasca in nimic. Logica solida.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb