ANALIZĂ CUSHMAN & WAKEFIELD Băncile din Europa vor să vândă credite imobiliare în sumă record

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iulie 2015

Băncile din Europa vor să vândă credite imobiliare în sumă record

Băncile şi firmele de management al activelor din Europa încearcă să vândă credite imobiliare şi active puse sub sechestru în valoare de 74 de miliarde de euro (80 de miliarde de dolari) - cea mai mare sumă înregistrată vreodată, în condiţiile în care acestea încearcă să-şi cureţe bilanţurile, potrivit unui raport publicat ieri de compania de consultanţă imobiliară "Cushman & Wakefield".

Conform analizei, în primele şase luni din anul curent, au fost vândute credite imobiliare de 23,5 miliarde euro, cu 42% mai puţin decât în anul anterior.

Firma de private equity "Cerberus Capital Management" a achiziţionat active în valoare de 5,7 miliarde de euro în prima jumătate a anului, mai mult decât oricare alt investitor. Urmează un joint venture între "Deutsche Bank" AG şi "Apollo Global Management" LLC, care a achiziţionat credite imobiliare şi proprietăţi sub sechestru în valoare de 3,2 miliarde de euro.

"Cushman & Wakefield" arată că este foarte probabil ca Italia, România şi Polonia să înfiinţeze "bănci de rebuturi" pentru vânzarea de credite imobiliare cu probleme, în condiţiile în care exemplul altor state din Europa s-a dovedit un succes, iar cererea investitorilor rămâne ridicată.

Conform raportului, vânzările viitoare vor fi stimulate de băncile britanice şi de Agenţia Naţională pentru Gestionarea Activelor (NAMA) din Irlanda.

"În culise se fac pregătiri intense, în condiţiile în care o serie de vânzări cheie pregătesc «mega-afaceri» pentru cel de-al doilea semestru al acestui an", declară Frank Nickel, partener la "Cushman & Wakefield".

Agenţiile de gestionare a activelor de tipul NAMA din Irlanda sau Sareb din Spania au credite imobiliare, ipoteci şi proprietăţi sub sechestru, cu o valoare contabilă de circa 233 miliarde de euro, însă, în prezent, aceste active valorează aproximativ 144 de miliarde de euro, potrivit "Cushman & Wakefield".

Analiştii companiei care a realizat analiza citată estimează că "UK Asset Resolution" Ltd., entitate formată după prăbuşirea băncilor britanice "Bradford & Bingley" Plc şi "Northern Rock" Plc, intenţionează să vândă credite ipotecare în valoare de 13 miliarde de lire sterline (20,3 miliarde de dolari) în acest an. La rândul său, NAMA scoate la vânzare un portofoliu de credite imobiliare în valoare de 7,2 miliarde de euro, din Irlanda şi Marea Britanie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. se vede cum bancile iar fac bani si din gunoiul altora

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb