ANALIZĂ DELOITTE ROMÂNIA PENTRU PRIMUL TRIMESTRU DIN 2019: "Piaţa de fuziuni şi achiziţii a scăzut considerabil"

R.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 aprilie 2019

Ioana Filipescu, Partener Deloitte Romania

Ioana Filipescu, Partener Deloitte Romania

Ioana Filipescu, Deloitte România: "Piaţa continuă să ofere oportunităţi. Vedem iniţiative de exit ale unor proprietari de afaceri care vor să beneficieze pe această fereastră de oportunitate"

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din ţara noastră a consemnat o scădere considerabilă în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, arată estimările Deloitte România. Potrivit companiei, valoarea totală a pieţei, inclusiv tranzacţiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost între 200 şi 300 milioane de euro, în timp ce, în baza surselor publice, tranzacţiile a căror valoare a fost comunicată au totalizat 120 milioane de euro.

Ioana Filipescu, Partener Consultanţă în Fuziuni şi Achiziţii, Deloitte România, a declarat: "Deşi cifrele sugerează o diminuare a activităţii, credem că, în situaţia particulară a acestui început de an, vorbim mai degrabă de o prelungire a proceselor aflate în desfăşurare, care ne aşteptăm să se concretizeze în perioada următoare. Piaţa oferă, în continuare, oportunităţi atât pentru consultanţi, cât şi pentru proprietarii interesaţi de vânzare. Vedem iniţiative de exit ale unor proprietari de afaceri care vor să beneficieze pe această fereastră de oportunitate şi care credem că se vor finaliza cu succes".

Numărul de tranzacţii monitorizate în primul trimestru a fost de 15, dintre care numai două au avut valoarea anunţată oficial, sunt de părere specialiştii.

Conform doamnei Filipescu, tendinţa manifestată în ultimii ani de a nu face publică valoarea tranzacţiilor s-a accentuat în acest început de an, în timp ce în perioada similară din 2018 au fost contabilizate în total 20 de tranzacţii, dintre care şapte au avut valoare anunţată.

Conform Deloitte România, tranzacţiile cu valoare semnificativă în primul trimestru au fost: - preluarea de către fondul de investiţii MAS Real Estate a unui portofoliu de nouă centre comerciale în Roman, Baia Mare, Slobozia, Focşani, Râmnicu Sărat, Târgu Secuiesc, Făgăraş, Gheorgheni, Sebeş (valoare de 113 milioane de euro); - preluarea de către grupul Orbico, unul dintre cei mai mari distribuitori de bunuri de consum din Europa Centrală şi de Est, a Interbrands Marketing&Distribution, unul dintre liderii din România în sectorul de distribuţie (valoa-re necomunicată); - fuziunea dintre subsidiara din Ungaria a grupului eMAG şi Extreme Digital din Ungaria, în urma căreia va rezulta una dintre cele mari companii de e-commerce din Europa Centrală şi de Est; - preluarea de către compania Trans-cendia din SUA a Industrial Mecano Import Export, producător de sisteme şi material de ambalare (valoare necomunicată); - achiziţia de către Mega Image a reţelei Zanfir din Vrancea (valoare necomunicată).

În concluzie, în primele trei luni din 2019, tranzacţiile cu valoare comunicată din piaţa de M&A din România, s-au ridicat la 120 milioane de euro, iar valoarea pieţei, incluzând tranzacţii cu valoare necomunicată, este estimată de Deloitte la 200-300 miliaone de euro, numărul total al tranzacţiilor (inclusiv cele a căror valoare nu a fost comunicată oficial) fiind de 15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb