Analiză eToro: clasamentul acţiunilor deţinute de investitorii individuali

A.D.
Comunicate de presă / 8 octombrie

Sursa foto: eToro

Sursa foto: eToro

Investitorii individuali au achiziţionat acţiuni europene în acest trimestru, cumpărând în acelaşi timp şi acţiuni la preţ scăzut ale CrowdStrike şi Intel, potrivit celor mai recente date trimestriale privind acţiunile de pe platforma de tranzacţionare şi investiţii eToro.

eToro a analizat care companii au înregistrat cea mai mare schimbare proporţională a deţinătorilor, de la trimestru la trimestru, la nivel global, analizând totodată cele mai deţinute 10 acţiuni de pe platformă, precum şi cele mai deţinute acţiuni de către utilizatorii români ai eToro.

Potrivit unui comunicat eToro la redacţie, acţiunile europene, inclusiv Eni, TotalEnergies şi Leonardo, domină lista celor mai mari creşteri ale deţinerilor în T3. Investitorii individuali cumpără pe scădere acţiunile de tehnologie aflate în dificultate, CrowdStrike şi Intel având printre cele mai mari creşteri. Investitorii continuă să susţină cipurile de siliciu pentru inteligenţă artificială, AMD intrând în top 10 cele mai deţinute acţiuni. Investitorii români au preferat Nvidia datorită poziţiei sale puternice pe piaţa AI, în timp ce Tesla rămâne cea mai deţinută acţiune.

Investitorii individuali au achiziţionat acţiuni europene în acest trimestru, cumpărând în acelaşi timp şi acţiuni la preţ scăzut ale CrowdStrike şi Intel, potrivit celor mai recente date trimestriale privind acţiunile de pe platforma de tranzacţionare şi investiţii

eToro, se arată în comunicat.

Acţiunile europene domină lista celor mai mari creşteri din trimestrul al treilea la nivel mondial. Pe primul loc se află Eni, care a înregistrat o creştere de 80% a deţinătorilor. Investitorii au manifestat un interes sporit şi pentru alte companii europene din domeniul energetic precum TotalEnergies (+48%) şi Enel (+36%), pe lângă bănci precum Santander (+38%), BNP Paribas (+37%) şi Intesa Sanpaolo (+20%). Compania aerospaţială şi de apărare italiană Leonardo a înregistrat, de asemenea, un salt semnificativ în rândul deţinătorilor (+41%). CrowdStrike a fost acţiunea cu a doua cea mai mare creştere din T3, cu un salt de 64% al deţinătorilor pe eToro, comparativ cu sfârşitul trimestrului al doilea.

Investitorii au profitat de ocazie pentru a cumpăra scăderea, deoarece preţul acţiunilor companiei de securitate cibernetică s-a depreciat cu peste 40% în luna iulie, după ce o actualizare defectuoasă a software-ului Falcon a

provocat o întrerupere în masă a funcţionării calculatoarelor, fapt ce a afectat companiile şi guvernele din întreaga lume.

Intel, în ciuda faptului că este unul dintre cei mai mari producători de cipuri din lume şi a avut până acum dificultăţi în a beneficia de boom-ul inteligenţei artificiale, a înregistrat, de asemenea, o creştere de 20% a deţinătorilor în trimestrul al treilea. Acţiunile Intel au scăzut cu 53% de la începutul anului până în prezent, după o cădere abruptă în august din cauza unui raport dezamăgitor privind câştigurile, care a inclus suspendarea dividendelor şi planuri de concediere în masă.

Comentând datele, analistul eToro Sam North a declarat: "O tendinţă clară pe care am observat-o la nivel global de la începutul anului este creşterea popularităţii acţiunilor europene.

După ce BCE a redus ratele dobânzilor în iunie şi după ce unii din cei "şapte magnifici" au publicat rapoarte mediocre privind câştigurile pe parcursul verii, atenţia investitorilor s-a îndreptat de la acţiunile americane către omologii lor europeni mai ieftini şi mai sensibili la ratele dobânzilor.

Se pare ca investitorii individuali au ieşit, de asemenea, la vânătoare de chilipiruri în ultimul trimestru, achiziţionând acţiuni ale căror preţuri au suferit o lovitură puternică. Faptul că mulţi investitori sunt capabili să treacă peste problema CrowdStrike şi performanţele slabe ale Intel reafirmă încrederea lor în aceste companii, care deţin încă procente semnificative din pieţele de securitate cibernetică şi de semiconductori şi care pot profita de cererea în creştere de hardware IT şi, respectiv, AI pentru companii."

Compania de semiconductori AMD a intrat în topul celor mai deţinute 10 acţiuni de pe platformă în acest trimestru, înlocuind PayPal pe locul 10. Microsoft şi Alphabet au urcat, de asemenea, în clasament, ocupând acum locurile 5 şi, respectiv, 7.

La celălalt capăt al spectrului, compania germană de turism TUI a înregistrat cea mai mare scădere a deţinerilor în trimestrul al treilea (-96%), deoarece investitorii şi-au marcat câştigurile după

sezonul de vârf al călătoriilor de vară. Printre alte scăderi în rândul utilizatorilor eToro se numără reţeaua de socializare Reddit (21%), al cărei preţ al acţiunilor a scăzut uşor în acest trimestru, şi Grail (21%), un startup pentru depistarea cancerului, pe fondul unui lung proces antitrust cu privire la achiziţie între compania sa mamă Illumina şi Comisia Europeană.

Sam North a adăugat: "Cele mai mari scăderi din acest trimestru au fost mixte. Pe de o parte, unii investitori şi-au marcat profiturile din acţiunile TUI, ale căror preţ a înregistrat unele vârfuri în timpul unei veri robuste, ceea ce a condus apoi la o scădere a numărului de deţinători. Pe de altă parte, companii precum Reddit şi Grail, ambele confruntându-se cu provocări de reglementare şi de piaţă, au înregistrat o scădere mai mică, dar semnificativă. Atât cele mai mari creşteri, cât şi cele

mai mari scăderi evidenţiază rapiditatea cu care investitorii de individuali reacţionează atât la schimbările macroeconomice, cât şi la ştirile specifice sectorului.

"A fi reactiv la schimbările de pe piaţă este o abilitate valoroasă pentru orice investitor. Pieţele sunt dinamice, iar capacitatea de a evalua rapid şi de a se adapta la noile evoluţii - fie că este

vorba de geopolitică, acţiuni corporative sau date economice - poate oferi un avantaj semnificativ în navigarea volatilităţii şi valorificarea oportunităţilor, " au concluzionat analiştii în investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb