ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 11 martie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 12 martie 2011

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au încheiat săptămâna cu scăderi semnificative, sectorul de asigurări fiind puternic afectat în urma distrugerilor provocate de cutremurul înregistrat în această dimineaţă în largul coastelor Japoniei; cele mai mari companii de reasigurare la nivel mondial, Muenchener Rueckver AG şi Swiss Reinsurance Co Ltd, au pierdut astăzi 4.28%, respectiv 3.54%. Cotaţia petrolului de categoria Brent a scăzut pe piaţa londoneză cu 1.72% până la $113.45, realizând primul declin săptămânal din ultimele şapte săptămâni după ce protestele anunţate în Arabia Saudită nu s-au materializat.

    Indicele preţurilor de consum din Germania a înregistrat în luna februarie cel mai rapid ritm de creştere din ultimii doi ani. Rata anuală a inflaţiei calculată folosind metoda Uniunii Europene a fost de 2.2%, o creştere de 10% faţă de nivelul de 2% din ianuarie. Conform anunţului oficiului de statistică, principala cauză a acestei evoluţii a fost avansul înregistrat de costurile de energie.

    Obligaţiunile Portugaliei şi-au continuat astăzi evoluţiile negative în pofida anunţului măsurilor de restrângeri bugetare ale autorităţilor, randamentul notelor la 5 ani atingând 7.92%, un nivel peste cel de 7.58% al notelor la 10 ani.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb