ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 24 noiembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 25 noiembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au realizat astăzi creşteri semnificative, indicele german DAX avansând cu 1.77%, în contextul publicării de date macroeconomice peste aşteptările analiştilor de ambele părţi ale Atlanticului.

    Declaraţiile cancelarului german Angela Merkel privind planurile de preluare de către investitori a unei părţi din riscul asociat cu bondurile guvernamentale au fost primit în mod negativ de către pieţe. Premiul de risc al bondurilor spaniole la 10 ani în raport cu bund-urile germane, referinţa europeană în domeniul obligaţiunilor guvernamentale, a crescut la 2.38%, cel mai ridicat nivel de după adoptarea monedei unice; randamentul obligaţiunilor similare ale Portugaliei a avansat la rândul său cu 12 puncte de bază până la 7.18%, alimentând speculaţiile privind recurgerea acesteia la un împrumut EU-FMI. Nivelul de încredere din mediul de afaceri german a crescut în mod neaşteptat până la un nou maxim în noiembrie, indicele corespunzător publicat de IFO avansând până la 109.3 de la 107.7 în octombrie, contrar aşteptărilor medii ale economiştilor de scădere la 107.5.

    Produsul intern brut al Marii Britanii a avansat în Q3 cu 0.8% faţă de trimestrul anterior, în linie cu aşteptările. Creşterea a fost alimentată de avansul cu 2.2% al exporturilor, în condiţiile scăderii cheltuielilor consumatorilor cu 0.3%.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb