Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 25 ianuarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 26 ianuarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au scăzut astăzi pentru a patra zi consecutiv, influenţate de rezultatele macroeconomice negative din SUA şi de raportările financiare dezamăgitoare ale companiilor europene.

    Oficiul pentru statistică al Uniunii Europene a revizuit rezultatele privind comenzile industriale din zona euro pentru luna noiembrie în urma publicării de către Germania a datelor corectate. Astfel, creşterea lunară a fost de 2.7% faţă de octombrie, faţă de raportarea anterioară de 1.6%. Scăderea anuală a fost de 0.5%, cifra anterioară fiind de -1.5%. Diferenţa a provenit din revizuirea creşterii lunare a comenzilor din Germania de la 1.8% la 4.5%.

    Grecia a anunţat că va oferi spre vânzare bonduri la termen de 5 ani în valoare totală de 8 miliarde de euro, cu un randament mai mare cu 0.3% decât cel al obligaţiunilor sale existente. Anunţul şi-a atins scopul de atragere a investitorilor, surse citate de Bloomberg declarând că nivelul cererii a atins 25 de miliarde de euro.

    Banca Centrală a Ungariei a redus astăzi dobânda de referinţă cu 0.25% până la 6%, cel mai scăzut nivel de după mai 2006.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb