Analiză WBS Europa - jurnal bursier - 5 noimebrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 6 noiembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au evoluat mixt în ultima zi a săptămânii, sub efectele contrare ale măsurilor anunţate de Federal Reserve, respectiv ale temerilor investitorilor privind situaţia financiară a şărilor din zona euro cu deficite bugetare ridicate. Irlanda a condus astăzi tendinţa de creştere a cotaţiilor CDS pentru obligaţiunile guvernamentale ale PIGS, iar băncile irlandeze şi greceşti au contribuit semnificativ la scăderea de 0.69% a indicelui Stoxx 600 Banks.

    Preţurile de producţie din Marea Britanie au înregistrat în octombrie cea mai abruptă creştere din ultimele şase luni în urma avansului înregistrat de costurile de energie şi alimente. Indicele preţurilor la producător a avansat cu 0.6%, faţă de evoluţia staţionară din septembrie; faţă de anul anterior, creşterea a fost de 4%, comparativ cu 3.8% în septembrie.

    Comenzile industriale din Germania au scăzut în mod neaşteptat în luna septembrie, pe fondul scăderii investiţiilor de capital din zona euro. Volumul comenzilor a coborât cu 4% faţă de luna august (ajustat sezonier şi pentru inflaţie) după creşterea anterioară de 3.5%; aşteptările economiştilor indicaseră o creştere de 0.4%.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb