ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 6 septembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 7 septembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au înregistrat astăzi creşteri uşoare, ajutate de aşteptările investitorilor de reducere a probabilităţii unei noi scăderi a economiei mondiale.

    Principalii indici vest-europeni au înregistrat creşteri de sub o jumătate de procent, într-o sesiune puţin volatilă datorită parţial faptului că pieţele americane au fost astăzi închise.

    Un raport al Engineering Employers Federation din Marea Britanie a anunţat că producţia industrială a crescut într-un ritm record în al treilea trimestru al anului, ajutată în principal de avansul înregistrat de cererea de export. Numărul producătorilor care au declarat un nivel în creştere a vânzărilor a avansat faţă de cei care au declarat scăderi, diferenţa ajungând la 33% faţă de 30% în al doilea trimestru.

    Moneda britanică a pierdut astăzi teren în faţa principalilor parteneri comerciali în urma speculaţiilor privind o posibilă decizie a Băncii Centrale de amplificare a programului de achiziţie de active ca urmare a semnelor de încetinire a ritmului de dezvoltare economică. În paralel, Ewald Nowotny, membru al Consiliului Director al Băncii Centrale Europene, a declarat că aceasta va aştepta până în decembrie înainte de a începe discuţiile privind retragerea măsurilor de urgenţă pentru stimularea economiei ţărilor din zona euro.

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb