ANALIZĂ WBS Europa - jurnal bursier - 8 septembrie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 9 septembrie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele europene au avansat astăzi, pe fondul scăderii îngrijorării investitorilor privind situaţia financiară a ţărilor din zona euro. Portugalia a vândut astăzi obligaţiuni la termen de 11 ani, înregistrând o cerere care a depăşit de 2.6 ori oferta, faţă de un raport de 1.6 înregistrat în martie.

    Producţia industrială din Germania a avansat în luna iulie cu 0.1%, o îmbunătăţire faţă de scăderea de 0.6% din luna iunie, însă mai puţin decât aşteptările medii de 1% ale analiştilor. Producţia din sectorul construcţiilor a avansat cu 0.9%, în timp ce sectorul bunurilor de investiţii a scăzut cu 0.7%. În paralel, nivelul vânzărilor la export ale Germaniei a scăzut în iulie cu 1.5% faţă de luna iunie (ajustat după numărul de zile lucrătoare), în care creşterea fusese de 3.7%. Estimările economiştilor indicaseră o evoluţie staţionară. Nivelul importurilor a scăzut la rândul său la 2.2% faţă de luna iunie, în care avansase cu 1.6%.

    Industria de producţie a Marii Britanii a înregistrat o creştere de 0.3% în iulie faţă de luna anterioară, în care creşterea fusese de asemenea de 0.3%. Avansul a fost în linie cu aşteptările medii ale analiştilor.

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb