Analiză WBS SUA - jurnal bursier - 17 februarie

WBS
Internaţional #Jurnal Bursier / 18 februarie 2010

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Pieţele americane au avut evoluţii oscilante miercuri, datele macroeconomice pozitive şi rezultatele financiare ale companiilor contribuind însă la un final de sesiune în creştere faţă de ziua anterioară.

    Construcţiile de noi locuinţe au înregistrat în ianuarie un avans lunar de 2.8%, ajutate de creşterea cu 9.2% a execuţiilor de proiecte noi multifamiliale, a treia creştere consecutivă a acestora. Numărul locuinţelor aflate în construcţie a scăzut însă pentru a 46-a lună consecutiv la un nou minim record.

    Producţia industrială din luna ianuarie a crescut cu 0.9% faţă de decembrie (aşteptări de 0.7%), al şaptelea avans consecutiv. Nivelul din prima lună a anului a fost cu 0.9% mai mare decât cel din ianuarie 2009 şi cu 5.5% peste minimul anului trecut. Producţia de autovehicule a crescut cu 5%, cea de bunuri de larg consum cu 1.1%, iar utilităţile şi producţia minieră au crescut cu 0.7%. Capacitatea utilizată a crescut la 72.6% de la 71.9% în decembrie.

    Minutele FOMC au indicat o menţinere a nivelului proiecţiilor de creştere economică, dar şi o creştere uşoară a aşteptărilor inflaţioniste care a condus la discuţii prelungite pe tema ieşirii din programul actual de stimulare economică.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb