ANAR: Schimbările climatice pot avea în următorii ani un impact major asupra resurselor de apă din România

S.B.
Miscellanea / 1 noiembrie 2021

Schimbările climatice pot avea în următorii ani un impact major asupra resurselor de apă din România

Schimbările climatice pot avea în următorii ani un impact major asupra resurselor de apă din România, arată cele mai recente studii efectuate de Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în urma discuţiilor de la Summitul COP26, informează Agerpers.

Fenomenele extreme, secete şi inundaţii, vor conduce la creşterea temperaturii apelor şi variaţii semnificative în regimul precipitaţiilor, subliniază reprezentanţii ANAR, într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit acestora, efectele imediate vor fi: creşterea frecvenţei şi amplitudinii inundaţiilor, inclusiv a inundaţiilor rapide; mărirea în intensitate şi durată a secetelor; accentuarea impactului surselor de poluare cu efecte negative directe atât asupra disponibilului apei, cât şi asupra calităţii şi biodiversităţii acvatice.

Pe termen lung, efectele extreme pot schimba distribuţia speciilor acvatice, crescând riscul de apariţie şi dezvoltare a speciilor invazive.

"În actualele proiecte ale Planurilor actualizate de Management ale Bazinelor Hidrografice (2021), aflate în dezbatere publică pe site-ul www.rowater.ro, specialiştii de la Apele Române prezintă măsuri concrete de atenuare şi adaptare la schimbările climatice. Acestea sunt incluse în Planul de acţiuni de combatere a efectelor schimbărilor climatice aferent Strategiei Naţionale a României privind Schimbările Climatice 2016-2020, aflată în prezent în curs de actualizare", se menţionează în comunicat.

Sursa citată subliniază că problema schimbărilor climatice este globală şi constituie subiectul central al celei de a 26-a Conferinţe a Părţilor (COP26) la Convenţia Naţiunilor Unite, care are loc la Glasgow, în Marea Britanie, în perioada 31 octombrie-12 noiembrie. La finalul evenimentului, se va semna un document care va include şi contribuţiile financiare de la nivel naţional pe care Părţile le vor angaja pentru combaterea acestor fenomene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb