ANCOM: Nivelurile de emisii electromagnetice sunt sub limitele maxime admise

I.V.
Miscellanea / 20 martie 2019

Nivelurile de emisii electromagnetice sunt sub limitele maxime admise

Măsurătorile privind intensitatea câmpului electromagnetic, determinată de multiple surse de emisii radio, nu arată depăşiri ale limitelor admise de legislaţia naţională, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

În prezent, Autoritatea monitorizează permanent intensitatea câmpului electromagnetic prin intermediul a 100 de senzori ficşi de monitorizare de bandă largă amplasaţi în Bucureşti şi în alte 62 de oraşe din ţară, ce sunt plasaţi în exterior, în spaţiile publice în vecinătatea cărora există multiple surse de emisii radio, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, suplimentar faţă de monitorizarea permanentă a câmpului electromagnetic prin senzori ficşi, conform planului anual de măsurători, Autoritatea realizează şi măsurători cu echipamente mobile. Pentru fiecare dintre aceste măsurători realizate cu echipamente mobile sunt precizate locul, perioada şi nivelul de expunere exprimat în procente faţă de nivelul de referinţă. Rezultatele măsurătorilor efectuate până în prezent arată că nu există depăşiri ale limitelor admise de legislaţie. Atât măsurătorile cu senzori ficşi, cât şi cele cu echipamente mobile sunt realizate exclusiv în spaţiul public. Cei care doresc să realizeze acest tip de măsurători în alte locuri decât spaţiul public (în apartamente, sedii de companii, spaţii private etc) se pot adresa entităţilor private care realizează astfel de măsurători la cerere, contra cost.

"Senzorii funcţionează permanent, transmiţând măsurătorile către platforma www.monitor-emf.ro, o dată la 24 de ore. Rezultatele acestor măsurători sunt puse la dispoziţia celor interesaţi pe platforma electronică, sub formă de hartă care oferă şi detalii cu privire la locul, perioada şi nivelul măsurat al intensităţii câmpului electromagnetic, nivel exprimat în valoare absolută, dar şi în procente faţă de nivelurile reglementate maxim permise. Măsurătorile sunt realizate de către ANCOM respectând recomandările europene în domeniu, iar rezultatele obţinute până în prezent arată că nivelurile de emisie se situează mult sub limitele maxime admise de legislaţie", se menţionează în comunicatul ANCOM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb