ANDREAS ELSNER, DIRECTOR EXECUTIV COMERCIAL: "Telekom România ţinteşte o cotă de piaţă de 25% în următorii trei ani"

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 iulie 2019

"Telekom România ţinteşte o cotă de piaţă de 25% în următorii trei ani"

Grupul Telekom România, format din foştii operatori de telecomunicaţii Cosmote şi Romtelecom, ţinteşte majorarea cotei de piaţă în sectorul comunicaţiilor mobile la 25% în următorii trei ani, a precizat ieri Andreas Elsner, director executiv comercial pe sectorul rezidenţial în cadrul grupulul Telekom, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a declarat: "Mereu spun că în piaţa telecomunicaţiilor mobile trebuie să creştem ca rechinii. Trebuie să luăm cotă de piaţă. Ambiţia noastră este să avem în termen de trei ani 25% din piaţă (n.r. telefonie mobilă). Nu pot să prezic viitorul, dar dacă încă voi fi aici peste trei ani şi nu avem 25% cotă de piaţă, am eşuat. Trebuie să vindem 800.000 de cartele pe an ca să ajungem acolo".

Elsner a făcut precizările în cadrul unei conferinţe de presă dedicate anunţării unui parteneriat cu Mega Image, prin care noul serviciu tip cartelă prepaid al Telekom, "Mobil Nelimitat", ce oferă activare "în mai puţin de cinci minute" şi internet 4G, minute şi SMS-uri în regim nelimitat, va fi disponibil pentru a fi cumpărat din magazinele retailerului. Parteneriatul cu Mega Image vine după ce în luna iunie Telekom România a anunţat un alt parteneriat, atunci cu Blue Air.

Întrebat dacă Telekom va căuta mai mulţi parteneri în sectorul retail pentru a lărgi prezenţa produsului Mobil Nelimitat, Elsner a afirmat: "Absolut. Aceasta este strategia noastră, ca pe lângă Mega Image acest produs să fie dis-ponibil în toate colţurile (ţării). Unde poţi cumpăra o sticlă de apă să poţi cumpăra şi acest produs. Ne bucurăm foarte mult că am început cu Mega Image, pentru că ei sunt cei mai rapizi în retail. Ei sunt rechinii în retail, sunt rapizi, mari, iar această idee (de parteneriat) a apărut prima dată acum două luni".

Veniturile consolidate ale Telekom România în primul trimes-tru din acest an au fost de 216,6 milioane de euro, în scădere cu 4,4% faţă de perioada similară a anului trecut, în contextul în care veniturile din serviciile de comunicaţii fixe au scăzut cu 12,2%, până la 57,8 milioane de euro, pe fondul declinului continuu al numărului de abonaţi. Veniturile din servicii mobile au scăzut cu 6,6% până la 76,2 milioane de euro în primul trimestru din 2019

Telekom România avea 4,65 milioa-ne de clienţi la 31 martie 2019, în uşoară scădere cu 0,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe segmentul telecomunicaţiilor mobile. În total, operatorul avea 5,42 milioane de clienţi la finalul primului trimestru din acest an.

Andreas Elsner a mai adăugat: "În zonele rurale, iar România este o ţară mare, nu este uşor să găseşti un magazin al operatorului (de telecomunicaţii), nu este uşor să faci rost de un card SIM, iar acesta este un efort să ne mişcăm în acest spaţiu. Cred că acesta este un produs ce va schimba piaţa. Credem că aceasta este combinaţia câştigătoare: servicii nelimitat, fără contract (prepaid) şi prezenţă peste tot".

Elsner a mai adăugat că parteneriatul cu Mega Image este primul pas dintr-o strategie mai largă ce va include alte două faze "revoluţionare" pe care executivul Telekom România a spus că le va detalia în lunile ce vor urma.

În contextul în care acţionarii Deu-tsche Telekom şi grupul elen OTE au anunţat că doresc să-şi vândă operaţiunile din piaţa locală, recent au apărut informaţii că operatorii locali Orange şi RCS & RDS sunt interesaţi de ofertă, dar şi că un grup din Rusia şi un bulgar pe numele său Spas Roussev vor să intre în piaţa locală prin achiziţia Telekom.

Ofertele pentru Telekom ar fi fost depuse în urmă cu două luni, unul singur dintre ofertanţi plănuind achiziţia întregului grup Telekom, respectiv atât operaţiunile fixe, cât şi cele mobile.

Statul Român plănuieşte să-şi păstreze parcipaţia de 46% din grup.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb