Angajaţii din penitenciare încep protestele

M.I.
Ziarul BURSA #Politică / 26 septembrie 2016

Angajaţii din penitenciare încep protestele

Actualizare 13:23 Ministrul Justiţiei: "E regretabil că în România se adoptă legi înainte de a vedea dacă sunt resurse financiare şi umane"

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat astăzi, la o întâlnire cu sindicaliştii din ANP desfăşurată la Penitenciarul Gherla, că este regretabil că în România se adoptă legi înainte să se vadă dacă există resurse financiare şi umane pentru aplicarea lor, potrivit unor surse din presă.

"Este regretabil că în această ţară adoptăm legi înainte să vedem dacă avem resursa financiară şi resursa umană. Pot cita 20 de legi care sunt minunate, dar într-o lume ideală, pentru care nu există bani. Şi probaţiunea este un exemplu foarte bun", a spus Raluca Prună.

Ea a explicat că nu ştie dacă vor fi ocupate toate posturile din sistemul penitenciar şi că va cere mai multe posturi în special pentru sistemul de probaţiune, unde sunt 355 de persoane care se ocupă de 58.000 de persoane, faţă de 15.000 de persoane din schema de personal a ANP, care se ocupă de 28.000 de persoane private de libertate.

"Sunt 15.000 de posturi, s-au pensionat 1.000, dar vor fi angajaţi 1.800. În ceea ce priveşte orele suplimentare, voi discuta cu colegii din sistemul de apărare, pentru că nu sunt plătite peste tot aceste ore", a adăugat ministrul Justiţiei, conform aceloraşi surse.

(M.I.)

--------

Actualizare 10:51 Cluj: Protest al angajaţilor Penitenciarului Gherla, care cer demisia ministrului Justiţiei şi a Guvernului Cioloş

Peste 100 de angajaţi ai Penitenciarului Gherla protestează faţă de condiţiile de muncă pe care le au şi faţă de nivelul de salarizare, cerând, totodată, demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, precum şi demisia Guvernului Cioloş, potrivit unor surse din presă.

Protestul era programat să înceapă la ora 11:00, dar angajaţii nemulţumiţi au ieşit în stradă, în faţa penitenciarului, cu circa o oră mai devreme.

Ei au cerut demisia ministrului Raluca Prună şi au scandat, printre altele, "Jos, jos, jos, ministru mincinos" şi "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie".

De asemenea, ei au purtat pancarte inscripţionate, printre altele, cu mesajele "Muncim pe datorie, ruşine să vă fie", "Prună nu mai sta, demisia" şi "CIOLOŞ NU JUBILA; NE VOM DA LA PRUNA TA".

Totodată, protestatarii au scandat "Jos, jos, jos, guvern mincinos", conform aceloraşi surse.

(M.I.)

---------

Sindicaliştii încep astăzi protestele în penitenciare. Aceştia cer condiţii mai bune de muncă, dar şi bani pentru orele suplimentare, potrivit Digi24.

Astăzi vor fi pichetate mai multe penitenciare, printre care şi cel din Codlea, judeţul Braşov.

În jurul orei de 11:00, o parte a gardienilor peniteniciarului Codlea au anunţat că vor ieşi în stradă. La această acţiune şi-au anunţat participarea 50 din cei aproximativ 200 de angajaţi ai Penitenciarului Codlea.

Oamenii reclamă nerespectarea legislaţiei care include personalul din sistemul penitenciar în sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu urmări directe în ce priveşte nivelul salariilor.

Gardienii spun că protestul lor nu afectează cu nimic nivelul de supraveghere a deţinuţilor din această unitate. Sunt însă decişi să nu renunţe la această formă de protest, până când Ministerul Justiţiei nu le rezolvă revendicările.

"Personalul din penitenciare lucrează în aceleaşi condiţii pe care ministrul Justiţiei le deplânge în ceea ce-i priveşte pe deţinuţi. Cu toate acestea nu există un plan concret de îmbunătăţire a condiţiilor de lucru pentru personal, deşi ANP s-a angajat la aceasta prin Acorduri Colective succesive. În prezent, se înregistrează la nivelul sistemului penitenciar un număr de 1,5 milioane ore suplimentare efectuate de către personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorită deficitului de personal de 8.000 de angajaţi, estimat de către ANP prin raportare la standardele de personal oficiale", scrie în materialul sindicaliştilor din sistemul penitenciar, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "În prezent, se înregistrează la nivelul sistemului penitenciar un număr de 1,5 milioane ore suplimentare efectuate de către personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorită deficitului de personal de 8.000 de angajaţi, estimat de către ANP prin raportare la standardele de personal oficiale"

    Ce fel de organizare-i asta? [Fragment eliminat, conform regulamentului.] Oprea ca sa-si miste [Fragment eliminat, conform regulamentului.] pretios de la o taraba la alta avea nevoie de vre-o cinci insotitori, voi aveti nevoie de vre-o inca 8000 de angajati! Politia spune si ea ca-i mai trebuie angajati, Justitia la fel. Pai ce fel de organizare-i asta? Sau vreti cu tot dinadinsul sa faceti o tara de pazitori care sa se pazeasca unul pe altul. 

    [Fragment eliminat, conform regulamentului.] aia din Justitie, care au salarii enorme in comparatie cu cele ale romanului de rind, vor si marirea salariilor cu 18%!, desi datorita lor statul roman a fost jefuit ca niciodata in istoria-i glorioasa, si statul de drept atit de necesar pentru dezvoltarea societatii este doar o naluca.

    Acum, in ultimul ceas, se dau asalturi serioase asupra portilor asediate ale Guvernului Ciolos. Sper ca Guvernul sa reziste asaltului [Fragment eliminat, conform regulamentului.], dindu-ne o speranta de mai bine pentru viitor. 

    1. Din cauza [Fragment eliminat, conform regulamentului] judecatori corupti avem HAOSUL in care se zbate toata societatea. Cred ca e momentul unei noi revolutii dar sa nu cumva sa raminem pribegi dupa asta, cu totii....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb