Angajaţii din Prefectura Buzău ameninţă cu greva generală

Ana Felea
Miscellanea / 23 noiembrie 2023

Angajaţii din Prefectura Buzău ameninţă cu greva generală

Continuă seria protestelor organizate de funcţionarii publici din Buzău. Azi dimineaţă au fost organizate proteste în alte două instituţii. Este vorba despre angajaţii din Prefectura Buzău şi cei ai Direcţiei Judeţene de Statistică Buzău. Dacă în prima situaţie vorbim despre un eveniment anunţat, funcţionarii şi personalul contractual alăturându-se protestelor organizate în toată ţara, angajaţii Direcţiei Judeţene de Statistică spun că este un protest spontan.

Angajaţii de la Prefectura Buzău au ieşit în stradă începând cu ora 10.00 şi vor întrerupe activitatea timp de două ore. Aceştia au mai organizat proteste în acest an, cele mai multe probleme fiind la departamentul juridic, acolo de unde, în acest an, au plecat mai mulţi jurişti, astfel că, în prezent, se lucrează cu un număr insuficient de salariaţi.

"Noi, salariaţii din instituţiile prefectului, solicităm de urgenţă adoptarea Proiectului de Lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în aşa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administraţie de stat, aşa cum sunt încadraţi, la acest moment, aproape toţi angajaţii din serviciile publice deconcentrate.

Considerăm că salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie

să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului esteun organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate", se arată în comunicatul de presă trimis.

Salariaţii sunt nemulţumiţi de cât căştigă şi cer venituri mai mari. Aceştia spun că sunt hotărâţi să declanşeze grevă generală chiar în perioada alegerilor europarlamentare.

"În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării de municipii, oraşe şi servicii publice

deconcentrate. Facem precizarea că acesta este ultima noastră actiune moderată de protest. De saptămâna viitoare vom demara procedurile în vederea declansării conflictului colectiv de muncă cu Ministerul Afacerilor Interne şi Guvernul României, în vederea declarării grevei generale. Intenţionăm să declarăm greva generala în perioada premergătoare desfăşurării alegerilor europarlamantare prin blocarea tuturor procedurilor specifice organizării alegerilor, proceduri ce se realizează de către angajaţii din prefecturi (preluarea şi predarea buletinelor de vot, precum şi a celorlalte materiale necesare procesului electoral, asigurarea plăţii tuturor celor implicaţi în procesul electoral, s.a.) Speram ca mesajul nostru să fie recepţionat de către liderii coaliţiei politice aflată de guvernare- premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Nicolae Ciucă- iar proiectul de lege amintit să fie adoptat de plenul Camerei Deputaţilor !", au anunţat angajaţii Instituţiei Prefectului - Judeţul Buzău.

În stradă au ieşit joi şi angajaţii Direcţiei Judeţene de Statistică Buzău.Protestul spontan a început la 10.30 şi va dura o oră. În acest interval, anagajţii au întrerupt activitatea. Protestul va continua pe o perioadă nedeterminată, zilnic, timp de o oră, până când revendicările le vor fi soluţionate.

"Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire şi complexitatea activităţii desfăşurate, echitate în raport cu instituţiile de la nivel central şi cu alte instituţii care, indiferent de context primesc majorări salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153. Principalele revendicări care vor conduce la soluţionarea problemelor existente la nivelul instituţiei noastre sunt: stabilirea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi personalul contractual la nivelul INS, funcţionarii publici si personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii de un spor de 15% aplicat la salariul de bază. De asemenea, având în vedere complexitatea şi volumul de activitate, solicităm deblocarea angajărilor şi mărirea schemei de personal. Facem precizarea că aceste revendicări au fost prezentate Guvernului României încă din anul 2022 prin memorandumul cu tema Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică si Direcţiilor teritoriale de statistică, semnat pe 12 iulie 2022 de dl. Nicolae Ionel Ciucă, dar nu a fost pus în aplicare", au anunţat angajaţii Direcţiei Judeţene de Statistică Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb