Angajaţii Televiziunii Române au decis să intre mâine în greva foamei

Comunicate de presă / 27 octombrie 2021

Angajaţii Televiziunii Române au decis să intre mâine în greva foamei

Aşa cum au anunţat încă de săptămâna trecută, angajaţii Formaţiei de Intervenţie, Salvare şi Prim Ajutor din Societatea Română de Televiziune, împreună cu preşedintele MediaSind TVR, Sorin Torică, vor intra de mâine în greva foamei. Acţiunea de protest va avea loc în faţa sediului TVR. În greva foamei a anunţat că va intra şi angajatul TVR, Adrian Sobaru, conform unui comunicat remis de MediaSind.

Decizia privind intrarea în greva foamei a fost luată în urma refuzului directorului general interimar, Ramona Săseanu, de a discuta cu angajaţii nemulţumiţi, în prezenţa preşedintelui MediaSind TVR, Sorin Torică. Faţă de această încălcare flagrantă a dispoziţiilor Legii nr. 62/2021, a Codului Muncii şi a Convenţiilor OIM referitoare la drepturile membrilor de sindicat, cei aproximativ 20 de angajaţi au părăsit astăzi, sala de şedinţe, lăsând-o pe Ramona Săseanu doar cu acoliţii săi.

Având în vedere aceste noi abuzuri din Televiziunea Română, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind solicită public preşedintelui PNL, Florin Cîţu şi deputatului Gigel Ştirbu să-şi retragă de urgenţă protejata din fruntea Televiziunii Române. Orice zi în care Ramona Săseanu conduce destinele a peste 2000 de angajaţi, este o zi a abuzurilor şi a incompetenţei, care pune în pericol viaţa angajaţilor TVR:

În data de 20 iulie 2021, mai mulţi angajaţi ai Formaţiei de Intervenţie, Salvare şi Prim-Ajutor care deservesc sediile Societăţii Române de Televiziune din strada Dorobanţi, Moliere, Doctor Felix şi Jilava, au sesizat-o pe Ramona Săseanu, directorul general interimar, de situaţia gravă care pune în pericol viaţa angajaţilor instituţiei, întrucât TVR a rămas fără instalaţii funcţionale de stins incendii. Mai mult, aceştia solicitau conducerii TVR să intervină de urgenţă şi să pună capăt comportamentului abuziv al şefului formaţiei, Robert Woytovict, care îi consideră pe subalterni "slugi incompetente".

După 3 luni de la sesizare, angajaţii au tras un nou semnal de alarmă către MediaSind TVR, susţinând că situaţia a devenit extrem de gravă, viaţa angajaţilor TVR fiind pusă zilnic în pericol din cauza incompetenţei şefilor: "De o săptămână avem o situaţie extrem de gravă, una ce nu a mai fost întâlnită în ultimii 30 de ani. Una dintre ture funcţionează cu doi pompieri!!! În teorie, pentru că în practică de toată televiziunea se ocupă DOAR UNUL SINGUR! Celălalt e la staţia de avertizare. Dacă se întâmplă vreun incendiu instituţia este neacoperită în totalitate. Pereş Gheorghe (Şef Serviciu Logistică din SRTV- n.n.: Conducerea TVR a făcut achiziţii de peste un milion de lei, prin încredinţare directă, de la o firmă din Călăraşi. Şeful serviciului care beneficiază de aceste achiziţii este un fost angajat al respectivei firme! ) ştie de situaţia asta, dar o acceptă şi nimeni nu îşi asumă nimic. Şi pe celelalte ture situaţia este oarecum asemănătoare, în sensul că sunt zile cu doar doi pompieri. Sunt mai rare, dar sunt. Vă mulţumesc. PS- Se pregătesc răzbunări crunte după ce se va termina cercetarea disciplinară a dlui. Robert Woytovict. Planul este făcut, din ce spun sursele noastre. Urmează să facem armata din nou. Alarme de noapte, teste fizice, ameninţări din partea lui Pereş Gheorghe că dacă nu facem faţă vom fi mutaţi. Unde, doar el ştie..." - se arată în sesizare.

Mai mult, abuzurile de care a fost acuzat şeful Formaţiei de Intervenţie, Salvare şi Prim-Ajutor, Robert Woytovict au rămas nesancţionate de către conducerea interimară, aşa cum, de altfel, au prevăzut în memoriu chiar subordonaţii săi: "De asemenea, o lungă perioadă de timp, orice posibilitate de a ne îndrepta cu plângerile noastre către sindicat (SPUSTV, sindicatul de casă al conducerii-n.n.) a fost blocată de faptul că dl Woytovict era simultan şi lider sindical, în timp ce soţia sa este vicepreşedintele sindicatului din care, încă, facem parte, astfel încât orice sesizare legată de comportamentul lui ar fi fost analizată de soţia sa. Climatul de lucru a devenit unul aproape imposibil de suportat, ajungând să împartă colegii între "proşti" şi "deştepţi" după bunul plac, încălcând astfel toate normele de bună înţelegere între colegi, situaţie care are nevoie de o rezolvare urgentă." Pe lângă grave carenţe manageriale, şeful compartimentului este acuzat că a impus un program de lucru care determină ca Formaţia de Intervenţie, Salvare şi Prim-Ajutor să devină nefuncţională, întrucât în multe zile sunt doar doi oameni pentru intervenţie pe o tură în sediul central.

Având în vedere aceste situaţii grave care pun în pericol viaţa tuturor angajaţilor TVR, având în vedere lipsa de reacţie şi incompetenţa de care a dat dovadă actuala echipă interimară în soluţionarea problemelor din Televiziunea Română, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR reiterează solicitarea făcută partidelor politice de a da dovadă de responsabilitate şi de a numi un Consiliu de Administraţie competent în cea mai mare instituţie publică de presă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O instituție parazit,la fel ca Antena3! De ce să le dai bani ?

    1. Pe cine parazitează antena 3? Se autofinanțează, că nu e de stat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb