Angela Merkel: "Mecanismul European de Stabilitate, posibil instrument de protecţie pentru bănci"

Ziarul BURSA #Internaţional / 17 mai 2018

Angela Merkel: "Mecanismul European de Stabilitate, posibil instrument de protecţie pentru bănci"

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunţat că sprijină propunerea ministrului de Finanţe, Olaf Scholz, ca Mecanismul European de Stabilitate (ESM) - fondul de salvare al zonei euro - să devină un instrument comun de protecţie, atât timp cât sunt reduse prima dată riscurile din bilanţurile băncilor naţionale, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Opinia globală privind uniunea monetară este că în final ţările trebuie să fie responsabile (pentru acţiunile lor). Şi de aceea este corect să dezvoltăm şi mai mult ESM, să-i dăm responsabilităţi apropiate de cele ale unui fond monetar internaţional. Putem face asta în condiţiile noastre", a afirmat Angela Merkel în Parlamentul Germaniei.

Şi preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a pledat recent pentru crearea unui Fond Monetar European care să înlocuiască FMI în viitoarele planuri de salvare pentru ţările din zona euro care se confruntă cu dificultăţi financiare.

Dijsselbloem a apreciat că Mecanis­mul European de Stabilitate (ESM) - fondul de salvare al zonei euro - ar putea să îşi asume responsabilităţile Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru ţările care au adoptat moneda euro, adăugând că în prezent este în pregătire un raport în acest sens.

În decembrie, Comisia Europeană a propus statelor membre să înfiinţeze în 2019 un Fond Monetar European (FME), având la bază cadrul juridic al Uniunii şi structura deja consacrată a Mecanismului European de Stabilitate. În ultimii ani, ESM a jucat un rol decisiv în garantarea stabilităţii zonei euro, ajutând statele membre să îşi recapete sau să îşi menţină accesul pe pieţele obligaţiunilor suverane. FME ar urma să se bazeze pe arhitectura actuală a ESM, menţinând, în esenţă, structurile financiare şi instituţionale actuale ale ESM, inclusiv în ceea ce priveşte rolul jucat de parlamentele naţionale. Astfel, acesta ar continua să sprijine statele membre din zona euro care se confruntă cu dificultăţi financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb