ANI: 12 foşti sau actuali aleşi locali, în incompatibilitate şi conflict de interese

Elena Deacu
Anticorupţie / 26 iunie 2015

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a descoperit un nou lot de foşti sau actuali aleşi locali aflaţi în incompatibilitate sau în conflict de interese, cei 12 fiind un fost primar, doi foşti viceprimari, patru consilieri locali şi cinci foşti consilieri locali.

Lista nominală a celor 12 este următoarea:

1. DECEBAL ARNĂUTU, Fost Primar al Oraşului Tîrgu Neamţ, Jud. Neamţ - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de primar (2008 - 2012), a semnat contractele de dare în administrare gratuită a islazurilor "Osoi", "Slatina" şi "Aerodrom", care aparţin domeniului privat al Oraşului Tîrgu Neamţ, încheiate între Primăria Oraşului Târgu Neamţ, Asociaţia Crescătorilor de Animale "Humuleşti" şi Asociaţia Crescătorilor de Animale "Aerodrom" (asociaţii în cadrul cărora acesta deţine calitatea de membru fondator), precum şi expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea dării în administrare gratuită a islazurilor către cele două asociaţii.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art. 75, lit. f) din Legea nr. 393/2004.

2.DINESCU ADINA,Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Drajna, Judeţul Prahova- CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Drajna din data de 09 iulie 2010, prin care a fost alocată din bugetul local suma de 200.000 Lei pentru Proiectul "Constituirea GAL Drumul Fructelor".

În cadrul proiectului menţionat, DINESCU ADINA deţine funcţia de manager.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, art. 75 şi art. 77, alin. (1) din Legea nr. 393/2004.

3.ALEXA CĂTĂLIN - VIRGIL, cConsilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Botoşani, Jud. Botoşani, şi fost Viceprimar al Municipiului Botoşani - INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 21 iunie 2012, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator al S.C. EDIFICO S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

4.SIMION DAN DUMITRU, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Iernut, Jud. Mureş - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea hotărârilor Consiliului Local al Oraşului Iernut cu privire la aprobarea / rectificarea bugetului local, inclusiv a bugetului Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Iernut, instituţie la care acesta deţinea funcţia de director.

De asemenea, SIMION DAN DUMITRU, în calitate de Director al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Iernut, a semnat toate adresele prin care, în perioada de referinţă, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Iernut a solicitat Consiliului Local / Primăriei Iernut rectificarea bugetului aferent şi alocarea unor sume de bani din bugetul consiliului local.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004.

5.DRASER UWE-WERNER, Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Şeica Mică, Jud. Sibiu - INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2008 - 2012), au fost încheiate şase contracte între Primăria Comunei Şeica Mică şi S.C. SIEBENBURGISCHES NUGAT S.R.L., respectiv S.C. KLUWE S.R.L. (societăţi în cadrul cărora acesta deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat) şi două contracte între Şcoala cu clasele I-VIII Şeica Mică şi S.C. SIEBENBURGISCHES NUGAT S.R.L., contracte în valoare totală de aproximativ 94.278,56 Lei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

6.PITICARI IOAN, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Jud. Suceava - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a participat la data de 29 aprilie 2010 la dezbaterea şi adoptarea hotărârii Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc cu privire la închirierea prin licitaţie publică a unor trupuri de păşune (proprietatea privată a Municipiului Câmpulung Moldovenesc), neanunţând la începutul şedinţei că are un interes de natură patrimonială în problema supusă dezbaterii.

Ulterior adoptării hotărârii Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc din data de 29 aprilie 2010, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc (în calitate de proprietar) a încheiat la data de 13 mai 2010 cu PITICARI IOAN (în calitatea de chiriaş) un contract având ca obiect închirierea trupului de păşune şi păşune împădurită OBCIOARA II, în suprafaţă de 173 ha, pe o perioadă de 6 ani, începând cu data de 20 mai 2010 şi până la data de 20 septembrie 2015.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004.

7.GHERGULESCU ION, Consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Orşova, Jud. Mehedinţi - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

A participat la deliberarea şi adoptarea hotărârii Consiliului Local al Municipiului Orşova din data de 22 decembrie 2010 privind aprobarea trecerii din domeniul public al Municipiului Orşova în domeniul privat al Municipiului Orşova a unui teren în suprafaţă de 240 mp şi concesionarea sa prin licitaţie publică.

Ulterior adoptării hotărârii de consiliu din data de 22 decembrie 2010, Primăria Municipiului Orşova (în calitate de concedent) a încheiat la data de 26 noiembrie 2012 cu GHERGULESCU ION (în calitatea de concesionar) un contract de concesiune având ca obiect cedarea şi preluarea în concesiune a terenului având suprafaţa de 240 mp, concesionarea făcându-se în condiţiile stabilite prin H.C.L. din data de 22 decembrie 2010, pe o perioadă de 49 de ani, începând cu data de 26 noiembrie 2012.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi art. 75, lit. b) din Legea nr. 393/2004.

8.ALEXANDRU TORMA, Fost Viceprimar al Comunei Crasna, Jud. Sălaj- INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 septembrie 2010 - 20 iunie 2012, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Comunei Crasna în Adunarea Generală a Asociaţilor la S.C. CRASNA SERV S.R.L. (societate comercială la care Consiliul local deţinea calitatea de asociat unic), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

9.BOERIU TIBERIU, Fost Viceprimar al Comunei Jibert, Jud. Braşov - CONFLICT DE INTERESE PENAL

În perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea şi aprobarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Jibert din data de 22 iunie 2010 privind aprobarea concesionării păşunilor comunale aparţinând Comunei Jibert, în suprafaţă de 3.547,78 ha, prin atribuiredirectă a contractului de concesiune către Asociaţia Crescătorilor de Taurine "Jibert", asociaţie în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de membru.

Persoana evaluată a obţinut de la Asociaţia Crescătorilor de Taurine "Jibert", în perioada evaluată, venituri în sumă totală de 19.736 Lei.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, Judeţul Braşov, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

10.FLITĂR LIVIU, Fost Consilier local al Comunei Jibert, Jud. Braşov - CONFLICT DE INTERESE PENAL

În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi aprobarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Jibert din data de 22 iunie 2010 privind aprobarea concesionării păşunilor comunale aparţinând Comunei Jibert, în suprafaţă de 3.547,78 ha, prin atribuire directă a contractului de concesiune către Asociaţia Crescătorilor de Taurine "Jibert", asociaţie în cadrul căreia atât persoana evaluată, cât şi mama acestuia deţin calitatea de membru.

Atât persoana evaluată, cât şi mama acestuia au obţinut de la Asociaţia Crescătorilor de Taurine "Jibert", în perioada evaluată, venituri în sumă totală de 4.985 Lei.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, Judeţul Braşov, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

11.BĂŢARU VIOREL, Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Homocea, Jud. Vrancea- CONFLICT DE INTERESE PENAL

În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi aprobarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Homocea din data de 31 ianuarie 2011 privind aprobarea scutirii de la plata impozitului pe clădiri şi teren a persoanelor care activează ca voluntari în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, la nivelul Comunei Homocea, Jud. Vrancea, persoane între care se regăseşte şi persoana evaluată.

Prin participarea la adoptarea acestei hotărâri, s-a realizat un folos patrimonial constând în scutirea persoanei evaluate de la plata impozitului pe clădiri şi pe teren.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, Judeţul Vrancea, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

12.PETREA MIHAI, Fost Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Homocea, Jud. Vrancea- CONFLICT DE INTERESE PENAL

În perioada exercitării mandatului, a participat, în calitate de consilier local şi preşedinte de şedinţă, la deliberarea şi aprobarea hotărârii Consiliului Local al Comunei Homocea din data de 31 ianuarie 2011 privind aprobarea scutirii de la plata impozitului pe clădiri şi teren a persoanelor care activează ca voluntari în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, la nivelul Comunei Homocea, Jud. Vrancea, persoane între care se regăseşte şi persoana evaluată.

Prin participarea la adoptarea acestei hotărâri, s-a realizat un folos patrimonial constând în scutirea persoanei evaluate de la plata impozitului pe clădiri şi pe teren.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, Judeţul Vrancea, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb