ANI sesizează Parchetul, în cazul Sorinei Plăcintă, pentru fals în declaraţii

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 29 ianuarie 2010

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în cazul fostului ministru al Tineretului, Sorina Plăcintă, senatoarea PD-L fiind acuzată pentru fals în declaraţiile de avere şi interese.

Inspectorii ANI susţin că senatoarea PD-L nu ar fi menţionat în declaraţia de interese, din 15 decembrie 2008, că deţine calitatea de acţionar la SC Sorste SA, SC Milcofil SA şi SC Depsorste SRL. De asemenea, în declaraţia de interese din 15 decembrie 2008, nu au fost menţionate funcţiile de administrator la SC Milcofil SA - unde a deţinut această calitate până în 17 februarie 2009 -, SC Sorste SA - unde a fost administrator în perioada 19 decembrie 2007 - 17 februarie 2009 - şi SC Artifex SRL - unde a deţinut calitatea până la 7 aprilie 2009.

ANI precizează că Sorina Plăcintă a fost informată, la data de 23 iulie 2009, despre declanşarea procedurii de verificare şi că a făcut uz de drepturile sale de a fi reprezentată de avocat, care a luat la cunoştinţă actele şi lucrările din dosar.

Sorina Plăcintă susţine că la data la care a depus declaraţiile verificate de ANI, nu mai deţinea calitatea de administrator de firme, şi că afirmaţiile sale pot fi susţinute de procesele verbale ale consiliilor de administraţie, nu de ONRC, care ar înregistra modificările cu întârziere, informează NewsIn.

Fostul ministru mai susţine că, în cadrul întâlnirilor avute cu reprezentanţii ANI, nu s-a discutat despre aspectele pentru care Agenţia a sesizat Parchetul, ci despre calitatea de administrator al unei societăţi comerciale din Elveţia. Plăcintă a menţionat că ea crede în buna credinţă a reprezentanţilor ANI şi consideră că este vorba doar despre o neînţelegere

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb