ZIARUL BURSA

29 ianuarie 2010
Ediţia din 15.08.2024

Scandal între acţionarii "Someş" Dej

C.P.Companii / 29 ianuarie 2010

"MC Commodities Vienna", un acţionar al companiei Şomeş Dej, îl acuză pe omul de afaceri Ştefan Vuza că planurile sale să construiască o unitate de producţie de energie verde în Dej stau pe o fundaţie instabilă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Din totalul unităţilor comercializate anul trecut, în jur de 30.000 de maşini au fost vândute prin intermediul programului de înnoire a parcului auto.

Declin de peste 54% pentru industria auto, în 2009

COSMINA CAPALĂUCompanii / 29 ianuarie 2010 /

Cu un volum de aproximativ 130.000 de maşini vândute anul trecut, 2009 a fost cel mai slab an din istoria industriei auto din România, ajungând la un nivel cu 54,3% sub cel înregistrat în 2008.

"Apple" a lansat tableta iPad

"Apple" a lansat tableta iPad

V. RIBANACompanii / 29 ianuarie 2010

Compania americană "Apple" Inc. a dezvăluit miercuri, la San Francisco, tableta iPad, cea mai nouă creaţie a sa. Tableta are un ecran de 25 de cm, sensibil la atingere, multitouch, o grosime de 1,27 cm şi cântăreşte aproximativ 700 de...

CFR inaugurează primele automate de bilete

F.A.Companii / 29 ianuarie 2010

CFR Călători inaugurează, azi, un sistem - pilot de vânzare a biletelor de tren prin instalarea a două automate de vânzare bilete, în Gara de Nord din Bucureşti, informează Ministerul Transporturilor.

Dan Voiculescu

Voiculescu, citat în procesul CNSAS

F.A.Politică / 29 ianuarie 2010

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) l-au citat, astăzi, pentru audieri, pe liderul Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, în procesul acestuia împotriva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), informează...

Soluţia Epicor 9, în curând şi în România

C.P.Companii / 29 ianuarie 2010

Epicor Software, lider mondial în furnizarea soluţiilor software de afaceri, va implementa, în curând, în ţara noastră, soluţia de planificare a resurselor întreprinderii de generaţie următoare - Epicor 9.

Complexul "Răsărit de Soare", ocupat în proporţie de 80%

F.A.Companii / 29 ianuarie 2010

Aproximativ 80% dintre apartamentele aflate în complexul rezidenţial "Răsărit de Soare" au fost vândute până în prezent, iar 85% dintre noii proprietari şi-au finanţat achiziţia prin credite ipotecare, informează constructorul centrului,...

Platformă nouă de tranzacţionare pentru PZU

(A.T.)Companii / 29 ianuarie 2010 /

OPCOM, administratorul pieţei centralizate de energie electrică din ţara noastră, a anunţat, ieri, că lansea­ză, pe 1 februarie, perioada de func­ţionare experimentală a noii platforme de tranzacţionare pentru Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU).

Noul sediu al Ambasadei SUA va fi gata în toamna anului viitor

ALINA TOMA VEREHACompanii / 29 ianuarie 2010 /

Ambasada SUA şi Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC) au prezentat, ieri, proiectul noului sediu al ambasadei din ţara noas-tră, care va include tehnologii şi soluţii ce au ca scop atingerea unui înalt grad de eficienţă energetică şi...

PRECIZARE "ELECTRICA SERV"

Conducerea Electrica ServCompanii / 29 ianuarie 2010

Faţă de articolul "Electrica Serv ar putea fi scoasă la privatizare în acest an", publicat în ziarul BURSA în data de 26.01.2010, conducerea societăţii F.I.S.E. Electrica Serv SA doreşte să facă precizări

BRD, agent custode pentru Sibex

BRD, agent custode pentru Sibex

C.P.Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2010

BRD - Groupe Société Générale oferă, din 22 ianuarie 2010, servicii de decontare şi custodie pe Depozitarul Sibex, conform unei decizii a Consiliului de Administraţie a aces-tei societăţi comerciale.

În 22 ianuarie 2010, GarantiBank a fost printre primele bănci care au anunţat reducerea cu până la 1,80% a dobânzilor în euro pentru toate creditele garantate cu ipotecă pentru persoane fizice.

Activele GarantiBank România au urcat cu 84%

(C.P.)Bănci-Asigurări / 29 ianuarie 2010

Activele GarantiBank România s-au apreciat la 830 de milioane de euro, în 2009, faţă de 450 de milioane de euro în 2008, pe seama unei creşteri de peste 50% a împrumuturilor faţă de 2008, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

Noi disponibilizări la "Siemens"

Alina VasiescuInternaţional / 29 ianuarie 2010

"Siemens" AG, cea mai mare companie de inginerie din Europa, va disponibiliza circa 1.990 de angajaţi de la diviziile industriale din Germania, din cauza declinului cererii pentru produsele acesteia.

Fed îşi menţine dobânda

Alina VasiescuInternaţional / 29 ianuarie 2010

Consiliul de politică monetară al Federal Reserve (Fed - banca centrală a SUA) a decis, miercuri, să menţină dobânda cheie în culoarul 0-0,25% şi a reafirmat intenţia de retragere a programului de cumpărare de titluri garantate cu ipoteci.

AMD extinde gama de procesoare

C.P.Companii / 29 ianuarie 2010

AMD (NYSE:AMD) extinde gama de procesoare desktop AMD Phenom II şi AMD Athlon II prin introducerea de noi modele pregătite să ofere utilizatorilor mainstream performanţe şi capabilităţi avansate.

The latest events of Roşia Montană show that the Government was too quick to make the project part of its governing program in December 2009.

Roşia Montană nearing legal dissolution

DANIEL BOJIN (Tradus de Cosmin Ghidoveanu)English Section / 29 ianuarie 2010

The controversial share capital increase of Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) decided at the end of last year, which could end up reducing Romania"s stake in the company from 19%, to just 0.6%, was not approved by the Office of the Trade...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo