"Banca Transilvania" poate acorda încă 15 milioane euro prin "Prima Casă"

(C.P.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 ianuarie 2010

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a suplimentat, din nou, plafonul de garantare a creditelor prin programul "Prima Casă" acordat Băncii Transilvania, cu 15 milioane euro, se arată într-un comunicat al băncii.

Plafonul iniţial de garantare, la dis­poziţia Băncii Transilvania, a fost de 17 milioane euro, în octombrie 2009 fiind suplimentat cu 10 milioane euro.

"Este cea de a doua suplimentare pe care Banca Transilvania o primeşte din partea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Vom folosi această oportunitate pentru creşterea ritmului creditării, dar şi pentru a ajuta cât mai mulţi oameni să aibă casa lor", a declarat Robert Rekkers, directorul general al băncii.

Noua sumă este destinată celor care au încheiat deja sau vor încheia ante-contracte de vânzare-cumpărare a unui imobil, până pe 15 februarie. Creditele sunt acordate pentru achiziţionarea de locuinţe terminate sau în construcţie, precum şi pentru cele care urmează să fie construite.

Până în prezent, BT a acordat aproa­pe 600 de credite prin programul "Prima Casă", iar alte 100 de dosare, de 2,5 milioane euro, se află în diferite stadii de aprobare. Potrivit datelor băncii, clienţii preferă creditele pe termen lung, între 20 şi 30 de ani, iar valoarea creditelor contractate este, în general, cuprinsă între 25.000 şi 57.000 euro.

Banca Transilvania acordă finanţări atât în lei, cu o dobândă de 10,65% pe an, la care se adaugă comisionul de gestiune de 0,2% pe lună, cât şi în euro, cu o dobândă de 4,7% pe an (EURIBOR 3M + 4 pp).

Banca Transilvania are un capital majoritar românesc, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 15% din capitalul social, este acţionar semnificativ. BT are peste 500 de unităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb