NUP pentru declaraţiile de avere ale fostului ministru Nicolae Nemirschi

DAN NEDELCU, CONSTANŢA
Ziarul BURSA #Politică / 29 ianuarie 2010

Parchetul a decis că Nicolae Nemirschi nu a urmărit, sub aspectul laturii subiective, să comită infracţiunea de fals în declaraţii

ANI contestă decizia PICCJ

Nicolae Nemirschi, fostul minis-tru al Mediului, a primit rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) în sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind comiterea infracţiunii de fals în declaraţii.

Pe fondul dezvăluirilor din cursul anului trecut, legate de modul în care miniştrii PD-L Monica Iacob Ridzi şi Elena Udrea au folosit banuii publici, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în cazul ministrului social-democrat al Mediului de la acea vreme, Nicolae Nemirschi.

După verificările efectuate, Inspecţia de Integrare din cadrul ANI a concluzionat că, în declaraţiile de avere depuse de ministrul Mediului nu fuseseră înscrise ori fuseseră trecute eronat anumite informaţii legate de locuinţă, dividende, autoturism şi conturi.

În principal, era vorba despre faptul că, în declaraţia de avere depusă de Nicolae Nemirschi, în data de 5 ianuarie 2009, nu se regăseşte o casă de vacanţă, care a apărut însă trecută în declaraţia depusă şase luni mai târziu.

Astfel ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie indicând că există "indicii temeinice pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii". La momentul respectiv, Nicolae Nemirschi a acuzat la rândul lui ANI de abuz, întrucât nu a respectat procedurile legale prealabile înaintării dosarului către parchet.

Recent, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a închis acest dosar cu o rezoluţie conform căreia "Nemirschi Nicolae nu a urmărit, sub aspectul laturii subiective, să comită infracţiunea de fals în declaraţii prevăzută de art. 292 din Codul Penal, astfel că, în cauză, se va dispune neînceperea urmăririi penale". Totodată, procurorii au decis ca suma de 500 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare, să fie achitată de statul român.

Referitor la acest rezultat, fostul ministru al Mediului a declarat: "Era firesc să se întâmple aşa, nu am făcut nimic altceva decât să prezint procurorului aceleaşi documente pe care le-aş fi putut prezenta foarte bine şi celor de la ANI. Daca mi le-ar fi cerut, ANI ar fi putut rezolva problema încă de acum şapte luni".

În replică, Biroul de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate a anunţat că, potrivit procedurii, va contesta decizia PICCJ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb