Finanţele vor să ia 3 miliarde lei în februarie prin 6 licitaţii, cu 48% mai puţin decât în ianuarie

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2010

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să atragă în februarie 3 miliarde lei prin şase emisiuni de titluri de stat, cu 48% mai puţin decât a luat în ianuarie, în condiţiile în care FMI ar urma să deblocheze 2,3 miliarde euro din pachetul de asistenţă pentru România în a 2-a jumătate din februarie. În prima lună a acestui an, MFP a luat de pe piaţa internă 5,77 miliarde lei, cu 44% peste valoarea de 4 miliarde lei anunţată iniţial.

Astfel, prima licitaţie din februarie va avea loc în prima zi a lunii, când ministerul şi-a propus să vândă titluri pe şase luni de 400 milioane lei. Pe 4 februarie, Finanţele vor redeschide o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la cinci ani, de 500 milioane lei. A treia licitaţie din 2010 va fi pe 8 februarie, când MFP vrea să emită certificate de trezorerie cu discont cu maturitate la un an, de jumătate de miliard lei. Pe 15 februarie, ministerul organizează o nouă licitaţie pe 6 luni, în valoare de 600 milioane lei.

Cea de-a cincea licitaţie din februarie va avea loc pe 18 ale lunii, când Finanţele redeschid o emisiune de obligaţiuni pe 3 ani, de 500 milioa-ne lei. Ultima licitaţie din a doua lună a anului va fi pe 22 februarie, când este programată o licitaţie de titluri pe un an de 500 milioane lei.

În primul trimestru din 2010, minis-terul şi-a propus să atragă de pe piaţa locală 10-12 miliarde lei. În 2009, Finanţele au luat din piaţă aproape 65 miliarde lei (peste 15 miliarde euro), ceea ce reprezintă de peste cinci ori mai mult decât în 2008.

Randamentul acordat de MFP la titlurile de stat emise a început să scadă încă de la prima licitaţie din acest an, de la 10% pe an, cât a acordat în ultimele două luni din 2009, la 7,88% pe an.

De asemenea, MFP şi-a anunţat intenţia ca, până la finalul primului trimestru, să emită eurobonduri de 1 miliard euro pe piaţa externă

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb