Grupul Uniqa şi-a sporit primele subscrise în 2009 cu 1,2%

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 ianuarie 2010

Grupul austriac de asigurări Uniqa, prezent şi pe piaţa din România, a înregistrat în 2009 o evoluţie pozitivă, în pofida efectelor crizei financiare şi a efectelor valutare negative din Europa de Est şi Sud-Est, nivelul primelor subscrise avansând cu 1,2%, la 5,004 miliarde euro, anunţă NewsIn.

Ajustată la fluctuaţiile valutare din Europa de Est şi Sud-Est, creşterea a fost de 4,5%.

În pofida condiţiilor negative din pieţe, Uniqa a înregistrat o creşterea a primelor de 2,8% în Austria şi de 9,1% în Europa de Vest. În Europa de Est şi Sud-Est, volumul primelor subscrise a crescut cu 7,4% calculat pe baza monedelor locale, însă, ajustate la cursul euro, volumele au scăzut cu 7,3%.

"În 2009, Uniqa a avut rezultate peste medie în Austria, însă grupul a fost afectat de efectele valutare negative din Europa de Est, ce au compensat efectele creşterii din regiune. Cu toate acestea, datorită strategiei de creştere sustenabilă, am făcut faţă cu succes tendinţelor de stagnare sau de scădere din pieţe în toate cele 21 de ţări în care derulăm operaţiuni, şi ne-am majorat semnificativ cota de piaţă", a spus directorul executiv Uniqa, Konstantin Klien.

Grupul a mai anunţat că gradul de diversificare a operaţiunilor din Europa de Vest a fost un factor stabilizator în 2009, an în care grupul şi-a consolidat prezenţa în Europa de Est şi Sud-Est, prin preluarea unei participaţii majoritare în cadrul Sigal, grup prezent în Albania, Macedonia şi Kosovo, şi prin începerea operaţiunilor Raiffeisen Life în Rusia.

În Europa de Est şi Sud-Est, nivelul primelor a crescut puternic, în pofida faptului că regiunea a fost grav afectată de criza economică, cu excepţia diviziei de asigurări de viaţă, ce a stagnat după creşterile puternice din anul precedent.

În divizia asigurări de proprietăţi şi împotriva dezastrelor, Uniqa s-a detaşat de tendinţa de stagnare din piaţă, generând o creştere a primelor de 19,1% (raportat la valutele locale), la 729 milioane euro. Ajustată la euro, creşterea a fost de 3,9%.

Primele de asigurări de sănătate au crescut puternic, cu 114,5%, la 15 milioane euro. Creşterea ajustată la euro a fost de 66,9%.

Totuşi, în divizia de asigurări de viaţă, grupul nu a putut evita tendinţa de corecţie din pieţe, nivelul primelor coborând cu 12,5%, la 335 milioane euro.

În total, în Europa de Est şi Sud-Est, grupul Uniqa a generat un volum de prime brute subscrise de 1,079 miliarde euro.

Spre deosebire de Europa de Est, în Europa Occidentală volumele primelor de asigurări de viaţă au crescut puternic, în timp ce efectele crizei s-au resimţit puternic în diviziile de asigurări pentru proprietăţi şi pentru dezastre. Nivelul primelor de asigurări de viaţă a crescut în această regiune cu 47%, la 255 milioane euro.

Primele pentru asigurări de proprietăţi şi împotriva dezastrelor au scăzut cu 3,5%, la 390 milioane euro. În divizia asigurărilor de sănătate, nivelul primelor a scăzut cu 1,1%, la 149 milioane euro.

Nivelul total al primelor de asigurări din Europa de Vest a crescut cu 9,1%, la 794 milioane euro.

În România, Uniqa este prezentă prin Uniqa Asigurări, fosta companie Unita, preluată de la Vienna Insurance Group (VIG).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb