Antonescu despre proteste: "Cred că este un semn sănătos de civism"

F.A.
Politică / 9 septembrie 2013

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că îi felicită pe cei care manifestează, arătând că, indiferent de tema sau de opţiunea pentru care se iese în stradă la un moment dat, atâta vreme cât aceasta se face paşnic, în forme civilizate, crede că "este un semn sănătos de civism", potrivit surselor de presă.

"Întâi de toate, chiar dacă poate să pară surpinzător, îi felicit pentru că o fac. Indiferent de tema sau de opţiunea pentru care ieşi în stradă la un moment dat, atâta vreme cât o faci paşnic, în forme civilizate, cred că e un semn sănătos de civism şi apreciez oamenii care au şi curajul şi tenacitatea şi timpul pentru a se manifesta, indiferent de faptul că părerea lor, sigur, nu e împărtăşită neapărat de toţi", a precizat Antonescu, în cadrul unei emisiuni televizate.

"Dincolo de asta, în legătură cu aceste proteste - şi cele privitoare la Roşia Montană şi cele generate de drama familiei Anghel şi a copilaşului ucis de câini - (...), sar în ochi două lucruri, care mie îmi atrag atenţia şi de aceea iau foarte, foarte în serios aceste lucruri care se întâmplă în stradă: unu - numărul foarte mare de oameni tineri care se află în stradă (...) şi doi - eu cred că nu-i vorba numai de subiectul strict - Roşia Montană sau câini - ci e vorba în general de o formă de protest faţă de alcătuirile şi mai ales funcţionarea sistemului politic din România", a menţionat el.

În ceea ce priveşte dezbaterea în Parlament a proiectului de lege privind Roşia Montană, Antonescu a arătat că el ar înclina către constituirea unei comisii mixte a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

În plus, preşedintele PNL apreciază că referendumul privind eutanasierea câinilor fără stăpân, aprobat de CGMB pentru 6 octombrie, este "inutil", el întrebându-se la ce mai este bun acesta când foarte probabil săptămâna aceasta legea se va adopta în Camera Deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb