ANUL ACESTA Morgan Stanley a vândut 4,50% din Romcab

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 august 2014

Morgan Stanley a vândut 4,50% din Romcab

Morgan Stanley International, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, a vândut, de la începutul anului, un pachet de 4,50% din acţiunile producătorului de cabluri Romcab Târgu-Mureş (simbol MCAB) în schimbul a 1,49 milioane lei.

Nicu Grigoraş, directorul departamentului front-office al "Intercapital Invest", ne-a declarat: "Cei de la Morgan Stanley nu vând de acum, ci de o perioadă mare de timp. Aveau un pachet substanţial la companie, iar în ultimul an şi-au mai scăzut deţinerile".

Banca americană cumpărase în 2007 un pachet de 23% din companie, prin intermediul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, contra a aproximativ 3,7 milioane euro. La acea vreme, valoarea medie a titlurilor MCAB era de aproximativ 10 lei.

La finele lui 2009, Morgan Stanley a început să îşi vândă din participaţie, în pachete mici, de circa 100 de acţiuni/tranzacţie la un preţ mediu de 3,83 lei/unitate, cu aproape 60% mai mic decât cel la care achiziţionase.

Anul următor, banca a renunţat la 0,13% din acţiunile sale.

În 2012, Morgan Stanley a vândut un pachet de 0,35% din MCAB la un preţ mediu de 3,16 lei/acţiune, iar în 2013 a vandut în total 2,57% din deţinerile la companie, pentru un preţ mediu de 2,41 lei/titlu.

De la începutul acestui an, banca de investiţii a grăbit procesul de vânzare de acţiuni, în contextul în care preţul titlurilor Romcab s-a dublat, ajungând, luni, la 5,25 lei/unitate.

Veniturile Romcab au crescut cu 85% anul trecut, la 537 milioane lei (120 milioane euro), iar profitul net a urcat de la 6,85 milioane lei la 21,4 milioane lei (4,8 milioane euro).

Pentru anul acesta, Romcab şi-a bugetat investiţii de 45,2 milioane lei. Afacerile companiei sunt estimate pentru 2014 la 652,2 milioane lei, iar profitul brut, la 38,4 milioane lei, mai mare cu 54% faţă de cel din anul anterior.

În iunie, acţionarii companiei i-au revocat pe Ileana Anca Ioan, Gabriel Biriş şi Roberto Musneci, din funcţia de administratori, ca urmare a expirării mandatelor, în locul lor fiind numiţi Zoltan Prosszer, Oanea Lucia Maria şi Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe. Acesta din urmă a fost desemnat, totodată, preşedinte al Consiliului de Administraţie.

La 30 iunie, Zoltan Prosszer controla 69,02% din Romcab, prin Sadalbari SRL Târgu Mureş, în timp ce 15,25% din capitalul social aparţinea Morgan Stanley.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Romcab este o firma cu datorii imense ce o sa dea faliment cat de curand.

    1. Oare bancile de ce mai dau imprumuturi societatii Romcab daca sustii sus si tare ca va da faliment "cat de curand"?

      Cumva pierd sau castiga clienti ? 

      Le creste sau le scade in ultimii ani cifra de faceri? 

      Sau sa nu te intreb despre profit pentru ca te rusinezi? 

      Angajati au mai multi decit acum 2-3 ani sau mai putini?

      Daca din raportarile societatii ai retinut doar datoriile mari e cazul sa revii la "gradinita bursiera". Ai lacune grave in educatia economica. 

      Daca te uiti atent Romcab nu are credite de la banci mari. Are de la Eximbank, Libra, Banca Feroviara, etc. Nu este bancabila pentru cei care au risc management serios..

      acum chiar e grav..!!!!! daca citeste Domnu' Mugur ...o sa aiba cosmar saracu'..asa afla si el ca . BRD, Banca Trasilvania , Unicredit, Volksbank, ...pe Carpatica nu-i punem la socoteala decit asa ca numar.... Nu au risc management serios..!!!!!!!!!!! e foarte grav!!!!!

    Pe site-ul Romcab.ro sunt rezultatele financiare la semestrul I 2014. Daca autoarea n-ar fi plagiat articolul din ZF de zilele trecute si s-ar fi documentat doar 5 minute ar fi iesit un articol demn de un cotidian financiar. Nici acum n-ar fi tarziu!

    1. Tot pe site-ul Romcab sunt si datoriile....

      Dan, daca stii ceva senzational ( ref faliment ) zi-ne si noua...!! daca te uiti , ca la poarta noua ,doar la datoriile totale de 428 mil din care pe ts 354 mil . ce cuprind 195 mil la banci poate iti mmuuuuti privirea mai sus si vezi ca au in stocuri ,creante si disponibil 350 mil. + cheltuilei avans vine 374 mil . astea sunt teoretic de primit ( traducere libera si accesibila..adica e de binei) si iti balanseaza partial datoriile. Da, e o actiune riscanta , se pot discuta multe....dar nu mai puneti placa asta cu datoriile mari .....si atit....

      Domnu' Neofit, daca aveti dreptate inseamna ca MS ar vinde actiunile in scurt timp in piata. Totusi de ce nu gaseste un cumparator pentru pachetul de maxim 1.5 mil euro ? De ce nu cumpara nici un insider ?

      MS nu cauta cumparator..el vinde..ca a hoatarit sa vanda . ..cumparator....???!! cine sa cumpere?? sif-urile se cumpara intre ele, fondurile de pensii iau doar bonduri ca in economie le pute sa bage banii...iar cei mici au luat-o de atitea ori ca numai ideea de majoritar le produce constipatie..... ref insideri....proszer teroretic nu are voie si nu e interesat...iar carnatarul ...??!! ..cred ca foloseste mai cu folos banii ...la ceva finutze...:)))))))

      Habar nu am de ce vinde MSI si cat mai are de gand sa vanda.

      Eu nu am fost contactat de nimeni de la ei sa le cumpar actiunile la MCAB. 

      Dupa standardele mele de analiza nu exista riscuri imediate in activitatea companiei.

      Cat priveste afirmatia "nebancabila" pentru cei cu "risc management serios" ... mai reciteste odata comunicatele societatii. Poate gasesti printre bancile care au acordat credite si Transilvania sau Unicredit. Ca Eximbank numai banca mica nu o pot numi! 

      O ultima intrebare : cum poate un minoritar sa beneficieze de cresterea asta a Romcab de care vorbiti? Or sa dea dvd sau fac buyback sau ce ? Cu datoriile astea ma indoiesc.....

      ..nu am de unde sa stiu...dvd la o companie care creste cu 50-100 % pe an...nu e posbil....in .viitorii ani..vrei dvd sigur ??? ia tgn si tel ( mai nou vezi ca si sif-urile inevstesc...;)))))) ) si nici ele nu dau dvd.....)......nu intra pe ea daca nu-ti place...eu am fost, am vazut, mi-a placut ce am vazut, am cumparat...!! astept.....si hai sa vorbim de alta speta ..investitorii de pe 3D, de la Tesla, etc etc companii care cresc fulminant ca cifra de afaceri crezi ca dupa dvd stau??!! nu, ei cred ca valoarea companiilor va creste mult in viitor.....uite asa cred si eu ca valoarea mcab-ului ar trebui sa fie ca la toate listatele din industrie ( Prysmian, NKT, Leoni, ..pina si la amaratii de la Helenic ) in jur de 30-% din CA.....asta e ce astept. ..asta-i pohta ce pohtesc...poate ca nu o sa fie asa..poate ca asa va fi....asta e viata...

      MS vinde pentru ca are profit! Dupa mai de cap pret il lor mediu este sub 4 Ron/ act!!! Mai interesant este cine cumpara....si de ce!!!

      Datoriile mari ale societatii se datoreaza procesului de dezvoltare aflat in desfasurare si necesarului de capital de lucru. O societate care desfasoara activitate de productie in cicluri scurte are nevoie de finantare pe termen scurt pentru a sustine activitatea, mai ales cand aceasta creste de 10 ori in 5 ani.

      Iti dadeam dreptate in privinta falimentului daca societatea se afla in stagnare sau scadere, dar nu este cazul. 

      A analiza o societate doar prin prisma unui singur indicator este o pierdere de vreme. 

      P.S. : Sper ca deciziile tale de investitii se bazeaza pe analize mai putin superficiale ca aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb