Anul bursier 2023 - printre cei mai buni din istoria BVB

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 ianuarie

Anul bursier 2023 - printre cei mai buni din istoria BVB

English Version

Creştere de 31,8% pentru BET şi de aproape 40% în cazul BET-TR

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Odată cu listarea Hidroelectrica parcă am avut o altă piaţă"

Alin Brendea, Prime Transaction: "Piaţa bursieră a fost singura piaţă de investiţii care a asigurat randamente reale pozitive certe, în 2023"

BVB a devenit a doua cea mai mare bursă din Europa de Est, din punctul de vedere al capitalizării, dar valoarea tranzacţiilor rămâne redusă

Cu o creştere nominală a principalilor indici de peste 30% şi listarea Hidroelectrica, ce a sporit şansele ca piaţa noastră de capital să devină cu adevărat emergentă, anul 2023 a fost unul dintre cei mai buni din istoria modernă a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Indicele BET, ce captează evoluţia celor mai lichide douăzeci de titluri ale pieţei noastre, a avut o creştere de 31,8%, anul trecut, în vreme ce cu tot cu dividende, aprecierea coşului de acţiuni, reflectat prin evoluţia BET-TR, s-a ridicat la 39,9%, ambii indici marcând noi recorduri istorice. BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a urcat cu 31%, în vreme ce indicele financiar BET-FI, care şi-a pierdut mult din importanţa avută în urmă cu mai bine de un deceniu, a avut o creştere de aproape 18%, anul trecut.

Anul bursier 2023 - printre cei mai buni din istoria BVB

Marcel Murgoci, Estinvest: "Hidroelectrica a dovedit că listarea unor emitenţi importanţi favorizează atragerea de lichiditate şi de noi investitori"

Brokerii arată la unison către listarea Hidroelectrica drept principalul vector intern al evoluţiei pieţei noastre bursiere, într-un context internaţional prielnic pieţelor de acţiuni.

Marcel Murgoci, directorul de operaţiuni al casei de brokeraj Estinvest, ne-a spus: "Probabil că, în decembrie 2022, puţini analişti preconizau o asemenea creştere a indicelui BET pentru 2023. Cred că, evenimentul principal care a favorizat raliul indicelui din a doua partea a anului a fost listarea Hidroelectrica. Este o dovadă a faptului că listarea unor emitenţi importanţi favorizează atragerea de lichiditate şi de noi investitori în piaţă. De asemenea, perspectivele ca MSCI să treacă piaţa noastră la statutul de piaţă emergentă a reprezentat, probabil, motorul creşterii accelerate din toamnă".

Hidroelectrica a debutat la Bursa de Valori Bucureşti în data de 12 iulie, după cea mai mare ofertă din istoria pieţei noastre de capital, prin care Fondul Proprietatea a vândut aproape 20% din producătorul de energie, peste nouă miliarde de lei fiind distribuite ulterior ca dividende către acţionarii FP.

Dragoş Mesaroş, directorul de tranzacţionare al societăţii de intermediere Goldring, ne-a transmis: "După o primă jumătate de an cu o mişcare laterală şi volume foarte mici, odată cu listarea Hidroelectrica parcă am avut o altă piaţă. Au intrat mulţi bani în piaţă, inclusiv prin dividendul special plătit de Fondul Proprietatea şi a ofertei de răscumpărare încheiată în decembrie, ceea ce s-a văzut - în ultimele şase luni ale anului acţiunile majorităţii companiilor din BET au avut creşteri fulminante. Şi contextul general a ajutat - cam toate bursele importante au avut creşteri destul de mari".

Anul trecut, inflaţia în Statele Unite şi Europa a decelerat semnificativ, băncile centrale au semnalat că ciclul de înăsprire monetară s-a încheiat, iar cele mai negative scenarii pentru economii nu s-au materializat. În acest context, indicele S&P 500 a urcat cu 24,2%, în vreme ce Nasdaq Composite s-a apreciat cu 43,4%. De partea noastră a Atlanticului, indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu 12,7%, în vreme ce indicele DAX40, al bursei din Frankfurt, a avut un avans de 20,3%, anul trecut.

Alin Brendea: "Combinaţia aşteptări economice scăzute - inflaţie stăpânită fără a provoca recesiune a fost vectorul creşterii pieţei bursiere"

Alin Brendea, directorul de operaţiuni al casei de brokeraj Prime Transaction, subliniază că, anul trecut, piaţa bursieră a fost singura piaţă de investiţii care a asigurat randamente reale pozitive certe.

Brokerul a scris, în ultimul său editorial: "Anul 2023 a marcat o perioadă bună pentru pieţele bursiere, lucru evident şi pentru bursa locală. La finalul anului lăsăm pieţele în zona unor maxime istorice sau cel puţin anuale. Pentru a fi obiectivi ar trebui să ajustăm această creştere nominală cu procentul «devorat» de inflaţie, care nu este neglijabil. Chiar şi aşa, creşterile sunt remarcabile. Combinaţia aşteptări economice scăzute - inflaţie stăpânită fără a provoca recesiune a fost vectorul acestei creşteri".

Inflaţia, măsurată prin Indicele Preţurilor de Consum, a scăzut în 2023 de la 14,5% la finele primului trimestru la 8,8% în cel de-al treilea trimestru, iar pentru finalul anului BNR prognozează o inflaţie de 7,5%. Analiştii Băncii Transilvania au estimat, în ultimul raport, o dinamică medie anuală a preţurilor de consum (pe indicele armonizat UE) de 9,8%, pentru anul trecut. În zona euro, Banca Centrală Europeană a estimat o rată medie a inflaţiei de 5,6%, pentru 2023.

Alin Brendea a adăugat: "Putem spune că evoluţiile cotaţiilor bursiere au depăşit chiar scenariile optimiste. În acest context, în 2023, piaţa bursieră a fost singura piaţă de investiţii care a asigurat randamente reale pozitive certe (mai mari decât inflaţia). Este o realitate care a determinat un interes în creştere pentru investiţia bursieră. Deoarece piaţa românească s-a apreciat cu circa 30% mai mult decât pieţele dezvoltate, interesul faţă de piaţa locală a crescut şi mai mult, ceea ce a accelerat crearea unei noi clase a investitorilor de retail".

"Prezenţa mult mai puternică a aliaţilor NATO a adus un sentiment de securitate nu doar din punct de vedere militar, ci şi economic", spune Alin Brendea

Conform directorului de la Prime Transaction, au fost mai mulţi factori ce au contribuit la aprecierea pieţei locale din a doua parte a anului, însă doi au fost cu adevărat importanţi, primul fiind listarea Hidroelectrica.

"Un al doilea vector semnificativ de creştere a fost furnizat, în mod oarecum surprinzător, de proximitatea războiului din Ucraina. Localizarea conflictului (nu s-a extins spre vest) şi efortul de ajutor de război occidental inclusiv la nivel logistic a creat, se pare, motive de creştere pe bursele din zonă, care au înregistrat aprecieri peste media pieţelor europene. În cazul României, prezenţa mult mai puternică a aliaţilor NATO a adus un sentiment de securitate nu doar din punct de vedere militar ci şi economic. Pentru marii investitori, parteneriatele de acest gen sunt elemente importante ale deciziilor de investiţii", a scris Alin Brendea.

Optsprezece din cele douăzeci de companii din BET au avut randamente totale pozitive, anul trecut

Optsprezece din cele douăzeci de companii incluse în indicele BET au avut randamente totale nominale pozitive anul trecut, mare parte a câştigurilor provenind din creşterile de preţuri, cu excepţia FP care a distribuit cel mai mare dividend din istoria pieţei noastre.

Anul bursier 2023 - printre cei mai buni din istoria BVB

"Surprizele plăcute au venit de la emitenţii din eşalonul al doilea al indicelui BET - Sphera, Transport Trade Services, Bursa de Valori Bucureşti sau Aquila au avut randamente mai ridicate decât marile companii din domeniul energetic şi cel bancar. Surprizele neplăcute au fost MedLife, care a raportat o scădere de 90% a profitului pentru primele nouă luni, iar preţul acţiunii a încheiat anul pe minus. La fel TeraPlast a avut rezultate financiare în scădere, ceea ce se vede în preţul acţiunii", spune Dragoş Mesaroş de la Goldring.

Acţiunile operatorului naval Transport Trade Services au avut un randament total brut de circa 140%, anul trecut, activităţile companiei beneficiind de situaţia creată de războiul din Ucraina. Titlurile Sphera Franchise Group, operatorul brandurilor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, au bifat un randament total de 95%, în cotextul unei creşteri puternice a profitabilităţii, în vreme ce listarea Hidroelectrica şi alegerile pentru un nou Consiliu au dus la creşterea puternică a acţiunii BVB, titlurile operatorului pieţei noastre de capital încheind anul cu un randament total nominal de aproape 90%.

Dragoş Mesaroş: "Băncile au avut de câştigat din dobânzile mai mari, cu efect pozitiv asupra marjelor"

Într-o perioadă în care indicele Euro Stoxx Banks a urcat cu circa 23%, principalele instituţii de credit de la BVB, respectiv Banca Transilvania şi BRD-Groupe Societe Generale, au avut randamente totale de 44%, respectiv 38%.

"Băncile au avut de câştigat în primul rând din dobânzile mai mari pe care le-au încasat, cu efect pozitiv asupra marjelor. Nu au mai înregistrat o creştere mare a creditării, dar în schimb au împrumutat statul destul de mult la dobânzi de 7-8%, în perioada 2022-2023, ceea ce se va vedea în profiturile anului viitor. Prin urmare, cred că domeniul bancar are şanse să aibă rezultate bune în 2024, faţă de 2023", afirmă Dragoş Mesaroş.

Sectorul energetic a căpătat o importanţă şi mai mare la BVB, odată cu listarea Hidroelectrica

Odată cu listarea Hidroelectrica, cea mai mare companie românească de la bursa noastră, sectorul energetic a căpătat o importanţă şi mai mare la BVB, peste jumătate din structura indicelui BET, respectiv 55%, fiind compusă din producători de energie sau utilităţi. Hidro a raportat venituri, producţie şi profitabilitate în creştere, în primele nouă luni ale anului trecut, iar preţul acţiunii a urcat cu 16,4% faţă de cel din prima zi de tranzacţionare. În schimb, alte companii energetice au avut rezultate financiare în scădere, dar dividendele, poziţiile de monopol sau oligopol, diferitele proiecte în care sunt angajate şi contextul general prielnic activelor riscante au susţinut creşterea cotaţiilor şi randamentele".

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au avut un randament total de 56,4%, anul trecut, în vreme ce pentru titlurile Romgaz (SNG) şi Nuclearelectrica (SNN) randamentele s-au situat la 41,8%, respectiv 24,7%. De asemenea, utilităţile au avut creşteri ale preţurilor acţiunilor importante astfel încât, în ansamblu, indicele BET-NG a avut un avans de 31,4%, anul trecut.

Listările de acţiuni din Piaţa AeRO au încetat; anul trecut doar o singură companie a debutat pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB

Dobânzile ridicate, incertitudinea privind mersul economiei şi neîncrederea apărută în piaţă după ce o serie de companii mici listate în anii anteriori au înşelat complet aşteptările investitorilor, au făcut ca listările din Piaţa AeRO să înceteze. Millenium Insurance Broker este singurul emitent care a venit anul trecut pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, după zece listări de acţiuni în 2022 şi douăzeci în 2021.

În Piaţa Reglementată, Patria Bank a lansat un nou ETF, dedicat sectorului energetic - ETF Energie Patria Tradeville, iar Ministerul Finanţelor a continuat programul de titluri de stat Fidelis, destinate populaţiei.

Pe de altă parte, oferta Agricover Holding a eşuat, din cauza unui cumul de factori între care lansarea chiar înainte de oferta Hidroelectrica sau preţul considerat mare în comparaţie cu a altor emitenţi de la bursa noastră.

Numărul investitorilor s-a triplat în ultimii ani, dar numai un sfert sunt activi

Activitatea mai intensă de la bursa noastră se reflectă şi în numărul investitorilor prezenţi la BVB, care s-a triplat în ultimii patru ani. Conform datelor Fondului de Compensare a Investitorilor, la finele celui de-al treilea trimestru al anului trecut, erau circa 168.000 de conturi de investiţii la BVB (dar investitori mai puţini, pentru că o persoană poate avea mai multe conturi), faţă de 55.000 în trimestrul al treilea 2019. Investitori activi erau poate vreo 40.000, în condiţiile în care, la jumătatea anului trecut, existau circa 44.000 de conturi active, conform datelor ASF.

Nivelul mediu al tranzacţiilor zilnice cu toate instrumentele listate pe Piaţa Reglementată s-a ridicat la 97,4 milioane de lei, anul trecut, cel mai mare din istoria BVB, dar valoarea a fost puternic trasă în sus de oferta Hidroelectrica, astfel încât măsură reală a tranzacţionării este mai mică.

Listarea Hidroelectrica a făcut din bursa noastră a doua cea mai mare piaţă din Europa de Est, din punctul de vedere al capitalizării, conform datelor Federaţiei Europene a Burselor de Valori (FESE). În noiembrie, valoarea companiilor româneşti listate la BVB se ridica la 41,8 miliarde de euro, peste cea a companiilor locale prezente la bursele din Budapesta şi Praga, de 34,1 miliarde euro şi 32,1 miliarde de euro. Varşovia, cu o capitalizare a companiilor poloneze listate de 181,6 miliarde de euro, este complet din altă ligă. Dar în ceea ce priveşte tranzacţionarea lucrurile stau mai puţin bine, în condiţiile în care, valoarea medie zilnică a schimburilor de la BVB abia a ajuns la nivelul din Cehia şi este doar la jumătate din valoarea înregistrată la Budapesta.

Or, faptul că tranzacţiile unor pieţe ce au capitalizări mai reduse sunt mai mari decât cele de la BVB indică către deficienţe structurale ale pieţei noastre, între care free-float mai mic, imposibilitatea efectuării vânzărilor în lipsă şi absenţa produselor financiare derivate.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Felicitari pentru articol!

    Corporatiile fac defaulte strategice in America!

    s c c r e t 

    1. adica?

      Deed in Lieu - abea ce au inceput!

      s c c r e t 

      In deed we trust! ;)

      Ce vreau sa spun:

      Cam asta e și motivul pentru care am lichidat mare parte din portofoliu...

      Deed in lieu este perfect pentru marirea chiriilor. Nu neaparat "fire sale" a proprietatilor care sa duca la prabusirea activelor.

      e squeze…

      stiu ca impacteaza in rents bubble… crash 

      s c c r e t 

      are lag… pentru ca bancile pot inca stoarce ceva “valuare” din ele…

      s c c r e t 

      veniturile in us au crescut in medie cu 22% fata de 2019. chiriile au crescut in medie cu 71% fata de 2019.(...) no comment

      urmareste venitul real … e in crash din 2019 “real”… in unele zone sta pe burta (slump) in altele tot in crash…

      veniturile reale niciodata nu au urcat liniar ci in valuri… de fel in forma de cocoasa dromader… intre cele doua cocoase e un boom in putere reala si alturul in credit mai mare ca productivitatea… ambele fac transferul complet intre generatii… pe unii ii baga in chirii si trai insuportabile pe altii ii baga in case pe altii in credite productive pe altii in cresite speculative … dupa caz cu ciclurile de somaj intre 4-6% e albia dintre cocoase… urmat in valuri de somaj de peste 8-12% e crashul dupa ultima cocoasa… 

      Vezi Euro Unemplymant Rate Inverted … credit boom bust… 

      Vezi Dependency Rate Long Cicle Inverted = Real Land Price Cycle in Real Money… (same Japan boom bust; same Italy Boom bust; Same Hong Kong boom bust; Same China boom bust… Same Germany urss bust to 98… actual boom to 2021 and the present bust)…. 

      BET in Real Money = ieftin (inca) cu ciclicatile scurte aferente ale generatiei 

      Ro Wages in Real Money (gold) ceva revenire fata de 92 sau fata de 2012… dar cu mult inca sub anii 60-68 (boomul maxim al Teritoriului roman)… 

      Ro Land Price in Real Money Busted fr om 2007 (in functie de piete si ca total din piata; pentru ca unii pot scoate inca aur din piatra seaca) 

      Dow in Gold spune ca nu am atins inca “extazul” din trecut… iar ala din 99-2000 si cv a fost prea scurt… cu consecinte severe dupa in economie. 

      BET Index : Net Wages Ro = inca ieftin 

      Bet Index 2007 : 50 Ron gram aur = bubble up 

      Bet Index 2023 : 295 Ron gram aur = buble bust 

      Net wages (in functie de sectoare) bust la 3-5 grame in 2012 up la 10-15-20 grame azi… multiplul de real wages este mai mare fata de real stock price index in real money price. 

      Prospectiuni Sa crash hard in real price of money 

      Azi Romania este inca Ranita in revenire; perioada de Aur e de mult apusa; ne multumim periodic cu ceva arginti; pana iar la perioada de Aur avem batrani cu carul de ingropat (natural sau fie ce inventii plandemii scz pandemii). 

      Camd Piramida Populatie o sa arate ca o sageata atunci toate cele aferente bune… monentan da semne ca arata ca “fund de sticla/pet”… ceea ce nu prea e a buna… cu striatiile aferente de pe ea (valurile scurte de cerere). 

      Avem totusi noroc ca tinem TFPul in echilibru.. nu acelasi lucru putem vb de Italia (nationalisti de fire fara limba de circulatie vorbita si resucere de oportunitati in piata de capital). 

      Cu cat se ingroapa batranii cu atat creste puterea de consum productie tinerilor si pot da socuri in noi nasteri unde cu timpul pot chiar da la urmatoarea generatie de nasteri peste 2 copii per familie.. cu cat dispar batranii se pot naste si 3 -4 per cap familie… unde cerea din spate a copiilor devenit adulti si fara batrani in piata poate stimula consumul si productia ajutand generatia din spate sa nasca mai multi copii simultan disparand din piata mai multi batrani. - Vezi India, Africa si altele ce au valuri peste valuri de copii devenit adultii de azi si maine… valuri succesive de boom consum productie… 

      Statele ce sufera demografic sunt fortate sa importe migranti ca sa atenueze piata si sa mentina creditul in inflare… pana la o limita de suportabilitate (vezi Italia si altii). 

      Ciclul Imobiliar (index capital pe tara = bursa) este foarte interesant… el are o ciclitate atat in pret bani reai cat si in pret fiaturi; el poate sa fie scump / ieftinatat in pret real cat si in fiaturi; el poate sa urce / cada atat cu low supply cat si cu up supply (vezi germania recent; Japonia in 90.. si altele pe lista si USA) cel ce rupe frana este creditul - accesul la credit inchis sau deschis. 

      In Germania a fost low supply artificial de leguitor (modificari de taxe si restrictii) si tot a pocnit bula prin inaccesibilitate… 

      De ce fac bancile centrale si guvernele aceste bule financiare periodice?  

      Pentru a stimula expansiunea de credit pe diferite mecanisme - nevoi ale populatiei sau ale govului; pentru a stimula intrari de capital strain sau creare de capital intern, ducand periodic la expansiune de M1 si altee si la Crash / slump M1 si altele. 

      ps: anuntam cu 2-3 ani in spate BET Index = Ieftin si altele acum cu NPLuri spalate spre minim tori au prins glas pe net. 

      La munte de NPLuri nu ii mai gaseam in piete… stateau ascunsi; isi oblojeau ranile .. acum toti cocosi… vedem ce “gaini” raman si la alta vulpe in ograda. 

      Pana atunci sa mancam, bem, bucuram, creditam, speculam, investi, educa… 

      PSS: piata real ieftina la minime istorice ITALIA … oportunitate una la 3 generatii. Casa la 1 euro in gram aur = moca = grava cazatura; 

      Japan Akiya (Bank) House Price busted in gold price = mega mega moca….  

      acum ambele piete in ceva revenire. 

      Am vazut ca pe aici nu se posteaza grafice istorice sau date istorice… se merge doar cu vagonase de cv sni luni sau zile… ceea ce nu reflecta prea mult contextul si cadrul in care te aflii. 

      s c c r e t 

      in usa acces la date in timp real = veniturile reale sunt in crash dupa caz unele zone sunt in slump.

      multi se bazeaza pe inflatia “declarata”…. 

      uitam de inflatia industriala care doar aia are 100% inflatie in 2 ani! 

      Deci venit deflat pe industrial = e mai grav crash…  

      dar si industria (productia) in unele zone e mult sub apa…. 

      Pot sa iti spun cu aproximatiile toate slumpurile si crashurile in venituri reale: 90-92… 2010-2012… de fel veniturile reale sunt reflexia in timp real a financiarului - a cresitului ce devine rau in economie in timp ce productivitatea reala da rateuri si bunuri la executat sunt pe terminat. 

      Nominalul cumulativ la cpiuri tre sa se defleze (curba s tre sa se opreasc pe platou) ca sa dea iar timp veniturilor reale sa inceapa alt ciclu de crestere si simultan tre sa avem alt munte de executari care sa poata concura cu piata de credit sa poata tine cpiul deflat pe o perioada cat mai lunga de timp. te anunta si slumpurile in piburi… 

      s c c r e t

    A fost un an bun, daca ai fost in unele companii din bet. pt ca aero e alta poveste.

    faptul ca aero e la -16% fata de maxim 2021 , si n-a fost nici o listare ipo de succes pe aero, una singura pe bet, h2o, arata ca economia nu e chiar asa de grozava pe cum se spune. 

    am luat niste profituri anul trecut, si cv dividende, deci nu ma plang, dar dupa inflatie, intatdeauna urmeaza recesiune. inflatia distruge puterea de cumparare, mai ales ca e o cifra mincinoasa cea data de BNR, sau ECB, FED. si asta se va vedea in consum. soonero rlater.  

    te uiti cat au crescut creditele de consum a populatiei, la noi in RO, de la 2 miliarde euro la 3 mld euro in 3 ani , la americani la fel cca 40% au crescut datoriile pe cardurile de credit, plus explozia de credit tip 'buy n ow, pay later". intarzierile la plata credit cardurilor si a creditelor auto, la 90 de zile sunt deja 7%, la 90 de zile 3 % si urca. clar e ca lumea a consumat pe datorie in ultimii 2 ani. nu e clar cat va mai putea creste creditul si consumul. 

    la asta adaugi concedierile(nu e firma mare in US care sa nu fi dat oameni afara intre iunie-decembrie 2023), sau la noi in tara, disparitia anunturilor de angajari.  

    adica cine e optimist ca a crescut bet in 2023 ok bravo, dar consumatorul nu cred ca e intr-o pozitie asa de grozava pe cum arata cifrele oficiale.

    1. Aia singura de pe bet, h2o, trebuia sa fie prin 2019... dar pandemia si razboiul au amanat-o. Deci nu am avut de fapt nicio listare.

      Argumentare in logica Dinicu.

    Pentru numarul de investitori sa ii multumiti lui "Valentin"... ca merita!

    Multa "Carne" de tun... a adus. 

    Servita /gatita pe tava frumos la baietii de "sus" frumosi. 

    s c c r e t 

    1. dar si lui florinel comanel,dinulet si istratescu ca si ei nu sunt departe.

      eu am zis persoana care a contribuit cel mai mult!

      Ea stie cate comisioane a incasat de la x"b"b....(ca sa nu facem reclama) si altii.... 

      s c c r e t 

      ceva bun in asta nu?

      adica si-a facut comunitatea aia de fb sau grup ce e...a adus lume...deci lumea a auzit de bvb prin el...e ok...tu ce ai facut pt educarea boborului de care te plangi in comments? :D:P 

      dar nu ma plang!

      laud! 

      unii au talent la “educare” altii la “practica vietii” in investitii. 

      Iar comnunitatile respective “predau” in mare ce preda “financiarul” ca sa invete turmele. 

      exista educatie pentru: pastori oite boieri regi… 

      cadre si cadrane diferite… economice intelectuale financiare politice sociale culturale etc… 

      s c c r et 

    mai mai .. cati aroganti pretentiosi si atoatecunoscatori..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb