AOAR susţine sprijinirea fiscală a specialiştilor din domeniul IT

D.I.
Macroeconomie / 13 februarie 2018

AOAR susţine sprijinirea fiscală a specialiştilor din domeniul IT

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) îşi manifest[ sprijinul faţă de proiectul de sprijinire fiscală a specialiştilor din domeniul IT şi a cercetătorilor români se arată într-un comunicat remis astăzi Redacţiei.

În document se menţionează: "măsura neimpozitării veniturilor specialiştilor din IT a produs rezultate notabile doar în ultimii ani. Sectorul IT înregistrează la nivel naţional, conform datelor din REVISAL, circa 90.000 de specialişti calificaţi în diverse funcţii specifice, de la proiectanţi de sisteme informatice, până la proiectanţi de sisteme WEB şi multimedia".

Referitor la situaţia actuală din domeniul IT, reprezentanţii AOAR precizează: "AOAR îşi exprimă îngrijorarea cu privire la distribuţia teritorială a specialiştilor IT, situaţie care reprezintă o piedică obiectivă şi gravă în procesul firesc de tranziţie către "economia digitală" şi informatizarea serviciilor publice, în special ANAF. Informatizarea ANAF a devenit o cerinţă absolută, fiind printre singurele alternative viabile care ar genera creşteri bugetare".

Totodată, oamenii de afaceri din ţara noastră solicită Guvernului "să acorde o prioritate maximă informatizării serviciilor, sprijinind astfel activitatea mediului de afaceri şi a administraţiei publice".

Potrivit sursei citate, AOAR susţine necesitatea "continuării stimulării fiscale a salariaţilor din sectorul IT, aceştia fiind cei mai afectaţi în 2017 din punct de vedere salarial, prin eliminarea plafonării bazei de impozitare pentru plata CAS".

În cele din urmă, în comunicat sunt subliniate o serie de iniţiative menite, în viziunea celor de la AOAR să ofere soluţii pentru rezolvarea problemei fiscalizării din domeniul IT.

Astfel, AOAR afirmă: "solicităm eliminarea discriminării informaticienilor români debutanţi, inovativi, care nu se pot angaja imediat, întrucât societatea trebuie să aibă minim 10 salariaţi pentru a beneficia de sprijinul de stat prin subvenţionarea a 45% din masa salarială", adăugând că "atrage atenţia asupra riscurilor majore care pot fi generate de un exod al specialiştilor IT nemulţumiţi de condiţiile de muncă oferite în România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb